Väsenvandring - ett äventyr i sagans värld

Friluftsliv, natur Musik
Utklädda figurer i skogen. Foto.
Datum

21 okt 2023

Tid

13:00 - 14:30

Plats

Kevershäll

Barn- och familjeföreställning i skogen vid Kevershäll.

Väsenvandring – ett äventyr i sagans värld

Skogen är full av väsen! Vissa är vänliga, andra mer nyckfulla, alla är de ur sagans värld. En melodi och en sång hörs ur skogsgläntan – en skymt av det dolda – ålderdomliga kläder, en blinkande lykta, en svans som tittar fram… Vem möter du bakom nästa krök? Följ stigen och upplev musik, mystik och möten längs vägen. Låt inget stoppa din upptäckarglädje – inte ens berg, floder eller snirkliga skogsstigar. Träffa skogens väsen i denna upplevelsebaserade vandringskonsert som passar alla åldrar!

Under vandringen träffar ni Lyktgubben, Tomtemor, Skogsrået, och Näcken. De sjunger och berättar om tider som varit och om deras makt över människorna, men också om hur mycket svårare det blivit för dem nu när människor slutat tro på dem och allt mindre bryr sig om skogen.

Tomtemor är en skogstomte och ett relativt vänligt väsen redo att välkomna vandrarna med lite goda tips…. men sedan gäller det att se upp för Skogsrået som vill locka bort dig från stigen; håll utkik efter svansen som tittar fram bakom hennes kläder så vet du att du har med henne att göra! En annan som gör sitt bästa för att villa bort dig är Lyktgubben som man kan höra gå och muttra: “här är rätt, här är orätt, här är rätt, här är fel”. Lyktgubben håller nämligen ordning på skogen och blir tokig när något inte stämmer. Ett sätt att lura honom är att vränga sina kläder ut och in! Slutligen träffar ni på självaste Näcken som kan ta många olika former; allt från en svart häst till en stilig karl med fiol, men gemensamt för alla är att han vill locka med dig ner till sitt våta rike under vattnets yta!

Information om samling och biljetter

Samling på Kevershälls parkering. Skyltat från Fliserydsvägen, strax norr om Habbestorp.

Entrébiljetter bokas via yvonne.gunnebrant@protonmail.com eller telefon 070-370 24 92.

Biljettpris: Barn 50 kronor, Vuxna 180 kronor

Varmt Välkomna!

Arrangör: Mönsterås Jazz & Kammarmusikförening
Medarrangörer: Mönsterås kommun, Studieförbundet Vuxenskolan

Datum och tid

21 okt

13:00 - 14:30