Vuxen och två barn går uppför sluttning bland stenar

Boka idrottsanläggning

Samtliga sporthallar hyrs ut till föreningar och organisationer samt, i mån av lediga tider, till privatpersoner och företag.

Sporthallar, gymnastikhallar, konstgräsplanen och Multihallen bokas enbart genom webbokning. I bokningssystemet ser du vilka tider som är lediga och när du kan göra din bokningsförfrågan.

För att boka en tid måste du ha ett personligt konto, det gäller oavsett om du ska boka för en förening, företag eller som privatperson.

Har du eller din förening ingen nyckel? Då måste du beställa nyckel genom fritidsavdelningen. Observera då att handläggningstiden är 7 dagar. Hösten 2023 sköts anläggningarna med passersystem.

Webbokningen är öppen dygnet runt men begränsningar i tillgängliga tider varierar mellan anläggningarna enligt schema.

Boka sporthall eller idrottsanläggning (e-tjänst, Mina sidor)

 

Terminstider

Anläggningarna delas upp i höst- och vårtermin. Höstterminen startar från första veckan i september, vårterminen slutar sista veckan i april. Vissa hallar är öppna under sommarhalvåret. Konstgräsplanen är öppen för bokning året runt.

Ansökan om nya terminstider för hallarna lämnas in senast den 31 maj och avser då hösttermin och vårtermin kommande säsong.

Hallarna kan vara stängda vid jul-, nyår- och påskhelgerna. Exakta datum står i webbokningen.

Bokning under lov och sommar

Under tider för skolornas lov samt sommarhalvåret kan föreningar som spelar på helplansmått som till exempel handboll, innebandy och basket ha möjlighet att hyra sporthallarna.

Övriga föreningar och privatpersoner kan hyra i de mindre gymnastikhallarna.

Under lov- och sommartider har föreningar och privatpersoner bara tillgång till idrottshall och omklädningsrum, inte duschar

Bokning sker via webbokningen och efter de öppettider.

  • Under tider för skolornas lov gäller ordinarie ordningsregler och vissa tilläggsregler:
  • – Föreningar och privatpersoner håller entrédörrar stängda under uthyrning.
    – Timtaxa gäller under de säsongsstängda tiderna i hallarna.
    – Föreningar och privatpersoner som frångår de ovanställda punkterna stängs omedelbart av från vidare träning under sommaren/lovet.
    – Eventuella utryckningskostnader bekostas av respektive förening eller privatperson.

Avbokning

Om du bokar av träningstider och matcher i e-tjänsten senast 48 timmar före bokad tid utgår ingen taxa. Vid senare avbokning debiteras full taxa. Du kan bara avboka i e-tjänsten eller per telefon med fritidskontorets hallbokning.

Om du bokar av arrangemang i e-tjänsten senast 30 dagar före bokad tid utgår ingen taxa. Vid senare avbokning debiteras full taxa.

Så får du nyckel till hallen

Om du eller din förening inte har en nyckel ska du ange “Ny/ändrad nyckel” som tillval i samband med att du bokar i e-tjänsten. Därefter kontaktar fritidskontoret dig per e-post. Samma sak gäller om du eller din förening har en nyckel som fungerar för en viss hall, eller under begränsade tider, om du bokar en annan hall eller tid än nyckeln gäller för.

Handläggningstiden för att få en ny eller ändra en nyckel är vanligtvis sju dagar.

Från hösten 2023 kommer anläggningarna att skötas med passersystem istället.

Sidan uppdaterad 6 februari 2023