En grupp personer står i ruinerna av en gammal medeltidskyrka

Konst

Konst kan vara både rogivande och stimulerande, samt ge möjlighet till reflektion. Kommunens offentliga konst är till för alla och är ett konstnärligt inslag i människors miljö, som skapar karaktär och sammanhang. Du kan se konstverken i utemiljöer, offentliga byggnader och kommunens verksamheter.

I Mönsterås kommun finns en rad aktiva konstnärer och konsthantverkare med skiftande konstnärliga uttrycksformer.

Kommunen köper in konst till de offentliga rummen, både i de olika kommunala verksamheterna och till offentliga platser. Riktlinjer för inköpen finns i styrdokumentet Offentlig konst i Mönsterås kommun – policy och riktlinjer (2016). Har du frågor kring hanteringen av kommunens konst är du välkommen att kontakta oss på kulturavdelningen.

Du kan få veta mer om den offentliga konsten i appen InfoJee.  Runt om i kommunen hittar du QR-koder, som du skannar och sedan kan läsa eller få informationen uppläst.

Läs mer om digitala guidningar med appen InfoJee

Konstföreningar och utställningar

I Mönsterås kommun finns ett par lokala föreningar som är aktiva inom områdena konst och konsthantverk. I kommunens föreningsregister hittar du kontaktuppgifter. Utställningar av varierande slag arrangeras med både lokala, regionala och nationella konstnärer.

Aktuella utställningar och konstrundor hittar du evenemangskalendern

Sidan granskad 28 november 2022