Oknö naturförskola

Mindre än tio minuters bilväg från Mönsterås centrum ligger Oknö naturförskola. Naturen är vår bästa lek- och inlärningsplats. Som naturförskola erbjuder vi daglig uteverksamhet vilket innebär att vi arbetar med alla läroplansmål såväl ute som inne. Hos oss arbetar pedagoger som alla har ett intresse för natur och miljö. Vår roll är att undervisa, vara förebilder och medupptäckare.

På Oknö Naturförskola ser vi naturen som ett enormt lärorum som vi kopplar till förskolans läroplan. Där utvecklas vår motorik, där väcks vår nyfikenhet, lust och fantasi. I naturen använder vi alla våra sinnen i vårt lärande.

Tillsammans upptäcker, undersöker och upplever vi naturens mångfald och lär oss det viktiga samspelet mellan människan, djuren och naturen. Vi har tillgång till skog och hav som ger utrymme för många härliga naturupplevelser.

Vi är certifierade med Grön Flagg, en miljöutmärkelse från “Håll Sverige Rent”. Vi har haft certifieringen sedan år 2018. Detta innebär ett målinriktat miljöarbete som leder till miljömedvetna barn. Sedan 2020 har vi Skolverkets utmärkelse ”Skola för hållbar utveckling”.

Vi är en kemikalie- och giftfri förskola.

Sjukanmälan

Om ditt barn blir sjukt vill vi gärna att du som vårdnadshavare sjukanmäler ditt barn så tidigt som möjligt på dagen. Det blir då lättare för oss att planera verksamheten på förskolan. Du sjukanmäler ditt barn via appen IST Home Skola. Du kan också ringa eller skicka sms till oss.

Hitta hit

Oknövägen 25
383 92 Mönsterås

Sidan granskad 6 juli 2022