Elever utanför entrén på Mönsteråsgymnasiet. Foto.

Gymnasium

Mönsterås kommun blir ny medlem i Kalmarsunds gymnasieförbund

Sedan hösten 2023 har Mönsterås kommun arbetat på olika sätt med övergången till Kalmarsunds gymnasieförbund genom diskussioner, planering och förberedelser för elever och personal. Processen har varit grundlig och alla berörda har erbjudits vara med i diskussionerna. Arbetet avslutades på kommunfullmäktige den 26 februari då förbundsförordningen godkändes och Mönsterås kommun inom kort blir ny medlem i gymnasieförbundet.

Som medlem i Kalmarsunds gymnasieförbund erbjuds elever i årskurs ett och två platser på motsvarande utbildningar på förbundets skolor. Personal erbjuds att följa med vid övergången eller stanna kvar i Mönsterås kommun.

– Vi arbetar för att övergången ska fungera bra för både elever och personal. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med gymnasieförbundet så att studierna ska fungerar bra för alla våra elever på deras nya skolor. Detsamma gäller också för vår personal, de ska få en bra start på sin nya arbetsplats säger Lena Wallström, tillförordnad rektor på Mönsteråsgymnasiet

Kalmarsunds gymnasieförbunds nyhet om medlemskapet, publicerad 1 mars 2024

Från och med 2024-08-01 hänvisar vi till Kalmarsunds gymnasieförbund

Sidan uppdaterad 5 februari 2024