En person skriver i en anteckningsbok med en dator framför sig

Betyg och examen från komvux

Du som studerar på komvux får betyg på varje kurs du avslutar. Har du inte kvar dina betyg kan du beställa en kopia.

Betyg

Du som studerar på komvux får betyg på varje kurs eller delkurs du avslutar. Tänk på att vi inte skickar hem betyg automatiskt efter varje kurs. Vill du ha betyg utskrivna kontaktar du skolan via mejl eller telefon.

Saknar du tidigare betyg?

Har du studerat på gymnasiet eller komvux i Mönsterås och saknar dina tidigare betyg? Maila namn och personnummer till komvux så skickar vi kopior på de betyg vi har registrerade. Har du studerat i en annan kommun så kontaktar du den skola där du gick.

Under sommarens semesterperiod är handläggningstiden längre än vanligt, upp till 4-5 veckor.

Examen

Om du vill studera mot ett slutbetyg eller en gymnasieexamen behöver du planera detta med studie-och yrkesvägledaren. Ni gör tillsammans en individuell planering med de kurser som ska ingå. När du sedan har läst tillräckligt med kurser för att kunna ta ut ett slutbetyg eller en examen behöver du kontakta studie- och yrkesvägledare för att få ditt betyg utfärdat.

Nationella betygsdatabasen

Vi skickar kontinuerligt betygsuppgifter till betygsdatabasen, den databas som används vid antagning till högskola och universitet.  Du har alltid ett eget ansvar att kontrollera så att dina betyg och andra relevanta meriter stämmer och är UHR tillhanda i utsatt tid för anmälan.

Ansöker du till folkhögskola eller utbildningar på yrkeshögskola skickas inte betygen automatiskt från betygsdatabasen.

Sidan granskad 4 maj 2023