Vuxen och två barn går uppför sluttning bland stenar

Fritidsgårdar

Vi vill att du ska ha en stimulerande och bra fritid och fritidsgårdarna finns för dig som bor i Mönsterås kommun och går i årskurs 7, 8, 9 eller på gymnasiet (till och med 17 år). Fritidsgården Play är även öppen för dig som går i årskurs 6.

Fritidsgården Play

Fritidsgården Play ligger i Ungdomshuset Play på Kuggåsvägen i Mönsterås. I huset finns även Kulturskolans verksamhet.

Till fritidsgården Play i Mönsterås kommer du till exempel för att träffa nya kompisar, spela musik, baka, spela spel eller bordtennis.

Vi har specialevenemang på loven, till exempel resor och filmfestival. Du kan vara med och påverka – kom med förslag till hur du vill ha det!

Fritidsgården Play är öppen från årskurs 6 till gymnasiet (till och med 17 år).

Fritidsgården Tjena

Fritidsgården Tjena finns i Krungårdsskolan i Blomstermåla. Ingången är från låg- och mellanstadiets rastyta och vi har tillgång till flera rum, allt efter ungdomars önskemål på aktiviteter.

Till fritidsgården kommer du till exempel för att träffa kompisar, delta i veckans kvällsaktiviteter, spela musik, baka, spela spel, bordtennis. Vi har specialevenemang på loven, till exempel resor och filmfestival.

Du kan vara med och påverka – kom med förslag till hur du vill ha det!

Fritidsgården Tjena är öppen för högstadiet och gymnasiet (till och med 17 år). Vi öppnar för årskurs 6 först efter påsklovet varje termin.

Bra att veta

  • Vi tar Swish.
  • Det finns en kiosk.
  • Du kan lägga förslag på vad vi ska göra eller köpa in till gården i önskelådan.
  • Det finns en musikstudio.

Sidan uppdaterad 11 januari 2024