Vuxen och två barn går uppför sluttning bland stenar

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna finns för dig som bor i Mönsterås kommun och går i årskurs 6 upp till gymnasiet (till och med 17 år). Vi vill att du ska ha en stimulerande och bra fritid, därför har vi flera mötesplatser för dig.

Fritidsgården Tjena

Fritidsgården Tjena finns i Krungårdsskolan i Blomstermåla. Ingången är från låg- och mellanstadiets rastyta och vi har tillgång till flera rum, allt efter ungdomars önskemål på aktiviteter.

Till fritidsgården kommer du till exempel för att träffa kompisar, delta i veckans kvällsaktiviteter, spela musik, baka, spela spel, bordtennis. Vi har specialevenemang på loven, till exempel resor och filmfestival.

Du kan vara med och påverka – kom med förslag till hur du vill ha det!

Fritidsgården Tjena är öppen för högstadiet och gymnasiet (till och med 17 år). Vi öppnar för årskurs 6 först efter påsklovet varje termin.

Ungdomshuset Play

Till ungdomshuset Play i Mönsterås kommer du till exempel för att träffa nya kompisar, spela musik, baka, spela spel eller bordtennis.

Vi har specialevenemang på loven, till exempel resor och filmfestival. Du kan vara med och påverka – kom med förslag till hur du vill ha det!

Ungdomshuset Play är öppen från årskurs 6 till gymnasiet (till och med 17 år).

Bra att veta

  • Vi tar Swish.
  • Det finns en kiosk.
  • Du kan lägga förslag på vad vi ska göra eller köpa in till gården i önskelådan.
  • Det finns en musikstudio.

Sidan granskad 29 mars 2022