Vuxen och två barn går uppför sluttning bland stenar

Fritidsgårdar

Är du mellan 12 och 17 år (från årskurs 6 till gymnasiet) och bor i Mönsterås kommun? Vi vill att du ska ha en stimulerande och bra fritid, därför har vi flera mötesplatser som du kan besöka på din fritid.

Fritidsgården Tjena

Fritidsgården Tjena finns i Folkets Hus i Blomstermåla. Ingången är på baksidan av huset och vi har tillgång till flera rum, allt efter ungdomars önskemål på aktiviteter.

Till fritidsgården kommer du till exempel för att träffa kompisar, delta i veckans kvällsaktiviteter, spela musik, baka, spela spel, bordtennis. Vi har specialevenemang på loven, till exempel resor och filmfestival.

Du kan vara med och påverka – kom med förslag till hur du vill ha det!

Fritidsgården Tjena är öppen för högstadiet och gymnasiet (till och med 17 år). Vi öppnar för årskurs 6 först vid påsklovet varje termin.

 

Ungdomshuset Play

Till ungdomshuset Play i Mönsterås kommer du till exempel för att träffa nya kompisar, delta i veckans kvällsaktiviteter, spela musik, baka, spela spel, bordtennis.

Vi har specialevenemang på loven, till exempel resor och filmfestival.

Varje månad har vi Stor-Forum där vi tillsammans kommer på nya aktiviteter och bestämmer hur vi vill ha det på fritidsgården. På fredagskvällarna händer det alltid något extra.

Du kan vara med och påverka – kom med förslag till hur du vill ha det!

Ungdomshuset Play är öppen från årskurs 6 till gymnasiet (till och med 17 år).

Digital fritidsgård

Den digitala fritidsgården, Fritidsgårdarna i Mönsterås kommun, finns på plattformen Discord, som är en välbesökt arena för dem som håller på med exempelvis gaming, och du behöver en inbjudan för att komma in på kanalen.

Ungdomar i åldern 13-17 år kan komma och hänga online på Discord för att tillsammans med fritidsledarna chatta, prata och umgås eller spelar spel på nätet.

Du träffar fritidsledarna på Discord mellan klockan 18-20 på måndagar till onsdagar och fredagar. Aktiviteter och chattar leds av fritidsledarna.

Som vanligt kan du vara med och påverka vad som händer på fritidsgården även när den digital – kom med förslag till hur du vill ha det.

Sidan publicerades 24 juni 2021