Två ungdomar klättrar upp för en badstege.

Badplatser

Mönsterås kommun har många fina badplatser. Flera av badplatserna är kommunala, där kommunen sköter renhållningen och tar prover på badvattenkvalitén.

Badbryggorna läggs i vattnet senast den 15 juni och lyfts upp tidigast den 1 september.

Vid Gamla färjeläget, Oknöström och Rotholmsudden på Oknö och Danska varvet i Timmernabben låter vi stegarna sitta kvar året runt så att du kan vinterbada.

Skiren, Finsjö

Barnvänlig, långgrund och tillgänglighetsanpassad badplats vid insjön Skiren utanför Fliseryd med sandstrand. Här finns badbrygga, lekplats och stora gräsytor. Omklädningsrum, utomhustoalett.

Jungnerholmarna, Fliseryd

Badplats i fridfullt och naturskönt läge med brygga vid Emån. Ingen strand. Grillplats och toalett i närheten. Kan vara strömt vid höga flöden.

Gamla färjeläget, Oknö

Havsbad med badbrygga på djupt vatten, och bad från dykdalber till havs. Grillplats och beachvolleybollplan, sandbunkrar. Toaletter, utomhusdusch. Utegym. Boulebana. Möjligt att vinterbada.

Kaffetorpet, Oknö

Populär badplats med sandstrand och brygga längst ut på Oknö. Långgrunt och barnvänligt med stora gräsytor. Grillplats och toalett i närheten.

Lillöbadet, Oknö

Barnvänlig och tillgänglighetsanpassad badplats med två bryggor. Sandstrand, lekplats och stora gräsytor. Toalett, dusch. Grillplats.

Oknöström (hopptornet), Oknö

Populär badplats med brygga, soldäck och hopptorn precis intill Oknöström. Toalett. Grillplats i närheten. Möjligt att vinterbada.

Rotholmsudden, Oknö

Badplats med brygga och avskilt läge. Ingen strand. Möjligt att vinterbada.

Stenskärsbadet, Oknö

Barnvänlig badplats med brygga och mindre strand. Lekplats. Toalett i närheten.

Nynäsbadet, Mönsterås

Brygga och enkel strand nära centrum. Hundbad.

Skällerydsbadet, Blomstermåla

Barnvänlig badplats vid lugnt läge vid Alsterån, med brygga. Mindre strand. Grillplats.

Danska varvet, Timmernabben

Barnvänlig och tillgänglighetsanpassad badplats med sandstrand, beachvolleybollplan, badbrygga och ramp ner till vattnet. Lekplats, grillplats. Omklädningsrum med toaletter, utomhusdusch. Möjligt att vinterbada.

Gamla stugbyn, Timmernabben

Badplats vid lugnt läge med brygga. Mindre strand.

Skansenbadet, Ålem

Badplats i Alsterån med brygga. Stenigt. Omklädningsrum. Kan vara strömt vid höga flöden.

Sidan granskad 28 november 2022