Bilden visar när man fyller på ett vattenglas från kökskranen

Drickvattenkiosk

I Mönsterås kommun finns det en vattenkiosk. Den är i första hand avsedd att säkra tillgången på vatten för entreprenörer verksamma inom kommunen och som tidigare använt brandposterna som tappställe.

Vattenkiosken finns vid vattentornet i Mönsterås. Att tappa vatten från brandposter kan orsaka allt från tryckfall hos fastigheterna i närområdet till föroreningar och missfärgning av vattnet. För att på ett mer kontrollerat sätt kunna tillgodose våra entreprenörers behov av vatten har vi därför byggt en vattenkiosken.

Du som är entreprenör kan teckna abonnemang för att få tillgång till vattenkiosken

Tekniskt vatten

Vattnet i vattenkiosken kallas för tekniskt vatten, inte dricksvatten. Anledningen är att vi inte kan garantera att den som hämtat vatten tidigare har använt ren utrustning.

Brandposter stängda

Vi har arbetar med att låsa befintliga brandposter. Detta för att säkerställa kvaliteten och säkerheten på vattnet till verksamheter och privatpersoner. Brandposterna kommer att plomberas och plomberingen får inte brytas. Det är bara räddningstjänsten som får bryta plomberingen, alla annan brytning av plombering polisanmälas.

Sidan publicerades 19 juli 2023