Lägg in eller ändra schema

När ditt barn fått en placering på en av våra förskolor eller fritidshem ska du lägga in ett schema för barnets tider.

Lägg in eller ändra schema i Lämna och hämta-appen

Barnets schematid på förskola och fritidshem ska motsvara din arbets- eller studietid. Du ska även räkna in tid för lämning och hämtning av barnet. Du kan när som helst uppdatera ditt barns schema i Lämna och hämta-appen.

Ledighet och frånvaro

Om du som vårdnadshavare har semester eller är ledig på annat sätt ska barnet vara hemma hos dig, det gäller barn på förskola och fritidshem. Du meddelar ledighet och frånvaro i Lämna och hämta-appen.

Lämna och hämta-appen (IST Home skola)

IST Home skola är en kostnadsfri app som gör det enkelt för dig som förälder att anmäla frånvaro och ledigheter på förskola och fritids i mobilen. I appen anger du på ett enkelt sätt också barnens vistelseschema digitalt.

Appen innehåller flera funktioner, till exempel in- och utcheckning som gör att du kan se när ditt barn lämnats eller hämtats.

För att använda appen behöver du ha en smartphone och ett giltigt BankID

Var hittar jag appen?

Lämna och hämta-appen IST Home skola laddas ner från App Store eller Google Play. Gå in i din appbutik och sök efter ”IST Home skola”

Hur använder jag appen?

Instruktioner på hur du hanterar appen och lägger in schema med mera, hittar du på följande sida: https://isthome.se/faq/

Sidan granskad 6 juli 2022