Feriepraktik

Under sommarmånaderna erbjuder Mönsterås kommun ungdomar som fyller 16 år under året till och med årskurs tre på gymnasiet feriepraktik.

Genom feriepraktiken får du möjlighet till tre veckors praktik i någon av våra verksamheter. Du får både nyttiga arbetslivserfarenheter, meriter till ditt CV och, om du gör ett bra jobb, bra referenser inför framtiden.

För att vi ska kunna ge dig feriepraktik behöver du vara folkbokförd i Mönsterås kommun, det vill säga att du har din adress och får din post i kommunen, samt att du går på eller ska börja på en gymnasieskola.

Vår ambition är att alla som söker ska få en plats, lyckas vi inte med det kommer vi att använda oss av lottning till platserna.

Sök feriepraktik mellan den 12 mars till den 13 april

Ansökningsperioden är från och med den 12 mars till och med den 13 april. Det är viktigt att du söker i tid och svarar på mejlet du får om du vill ha platsen. Ansökningar som kommer in efter den 13 april kommer ej att behandlas.

Skicka in din ansökan via webbplatsen sommaramea.se, länken öppnas i ett nytt fönster.

Så mycket jobbar du under feriepraktiken

Under feriepraktiken jobbar du sex timmar per dag, fem dagar i veckan under en period på tre veckor. För de som har feriepraktik på parkavdelningen gäller dock åtta timmar per dag måndag-torsdag under tre veckor.

Du kan ange vilken arbetsplats du vill jobba på och under vilken period du vill jobba, du kan bara jobba en period. Följande perioder finns:

  • Period 1: vecka 25-27.
  • Period 2: vecka 28-30.
  • Period 3: vecka 31-33.

Under denna tid ska du inte ha något annat sommarjobb eftersom vi vill att så många som möjligt ska få chansen att ha ett arbete att gå till.

Timlön för sommaren 2024

  • 65 kronor per timme.
  • 70 kronor per timme för feriepraktik inom äldreomsorgen.

Sidan uppdaterad 25 mars 2024