Om webbplatsen

Monsteras.se är Mönsterås kommuns officiella webbplats. Syftet med vår webbplats är att stödja delaktighet, demokrati och ge en bra service genom att alla människor, oavsett förmåga, ska kunna ta till sig information och utföra kommunala tjänster.

Hitta på webbplatsen

När du besöker kommunens webbsida ska du inte behöva ha kunskap om hur kommunen är organiserad för att hitta information du letar efter eftersom den är strukturerad utifrån ämnesområden.

Informationen på monsteras.se är indelad i sju ämnesområden:

  • Utbildning och barnomsorg
  • Omsorg och stöd
  • Uppleva och göra
  • Bygga, bo och miljö
  • Trafik och resor
  • Jobb och företagande
  • Kommun och politik

För att göra lättare att hitta på webbplatsen finns förutom en menystruktur även en webbplatskarta, a till ö-lista och en sökfunktion.

E-tjänster och blanketter

I Mina sidor har vi samlat våra e-tjänster och blanketter så att du som privatperson, företagare eller förening kan uträtta olika kommunala ärenden när det passar dig bäst. E-tjänsterna innebär att din ansökan eller din anmälan skickas in direkt. Blanketterna får du ladda ner, fylla i, skriva ut, signera och skicka in.

Till kommunens e-tjänster och blanketter i Mina sidor

Länkar

Länkar som finns på webbplatsen innehåller information om var de leder och om de öppnas i nytt fönster. Länkar som går till andra webbplatser har en särskild ikon bakom sig.

Hjälpprogram

På monsteras.se finns en uppläsningsfunktion som du kan använda när du behöver. Klicka på ikonen för uppläsningen i menyn högst upp på sidan för att lyssna på sidans innehåll.

Pdf-dokument

Dokument på webbplatsen är i pdf-format. För att kunna läsa dessa behöver du ha programmet Acrobat Reader eller annat motsvarande program.

Ladda hem Acrobat Reader gratis

Sidan uppdaterad 15 maj 2023