Rådgivning

Är du på gång att starta ett nytt företag och behöver rådgivning? Eller behöver du stöd till ditt befintliga företag? Är du på väg att flytta hit ditt företag? Oavsett var du befinner dig på din företagarresa kan du behöva rådgivning. Vi kan tillsammans hitta vägar för att ditt företag ska utvecklas.

Behoven är ofta varierande, det kan vara frågor om

  • att förverkliga en idé
  • expansionsplaner
  • kompetensutveckling
  • generationsskiften
  • rekryteringar

Kommunens näringslivsenhet har ett brett nätverk av andra partners som arbetar för att utveckla företag och som vi kan använda i olika frågor. För att ta kontakt med oss behöver du inte ha ett konkret ärende. Se oss som en diskussionspartner som kan ge dig tips och råd på vägen. Välkommen till oss med dina frågor!

Här hittar du länkar till aktörer som ger dig råd och stöd. Vissa av aktörerna är generella och vissa är mer branschspecifika.

Verksamt

På webbplatsen verksamt.se hittar du information från Skatteverket, Bolagsverket och Tillväxtverket, om vad som gäller angående att starta och driva företag, råd och stöd kring ditt företagande och mycket mer.

Läs mer

Atrinova

Ger kostnadsfri nyföretagarrådgivning och affärsutveckling. Atrinova är ett samarbete mellan kommunerna Mönsterås, Högsby, Oskarshamn och Hultsfred.

Läs mer

Almi

Almis affärsutveckling vänder sig till företag i alla faser: från en idé att bygga ett företag till dig som redan har ett etablerat företag som du vill fortsätta utveckla.

Läs mer

Coompanion

Funderar du på att starta kooperativ? Coompanion i Kalmar län erbjuder utbildning och kostnadsfri rådgivning om det kooperativa företagandet.

Läs mer

IUC Kalmar län

Regional resurs för kompetensutveckling för länets industriföretag. Erbjuder bland annat att kunskap inom ny teknik, automation, digitalisering, robotisering och nya material.

Läs mer

Kalmar Science Park

Erbjuder affärsutveckling för både dig som precis startat eget eller varit igång ett tag och har spännande planer. Ett av deras specialistområden är e-handel.

Läs mer

LRF

Arbetar med rådgivning, företagsutveckling och utbildning för dig som är företagare inom de gröna näringarna.

Läs mer

Eldrimner

Nationellt resurscentrum för mathantverk som ger stöd och inspiration till mathantverkare, i starten såväl som i utvecklingen av yrket. Rådgivning, seminarier, studieresor, utvecklingsarbete m.m.

Läs mer

Business Sweden

Stödjer företag som planerar att expandera globalt. Här hittar du information om hur de kan hjälpa nya och etablerade företag att öka sin försäljning på nya marknader.

Läs mer

Exportkreditnämnden, EKN

Myndighet med uppdrag att främja svensk export. Försäkra dig mot risken att inte få betalt vid exportaffärer och få bättre möjlighet till finansiering. EKN vänder sig till såväl de stora globala företagen som de riktigt små, och garanterar deras exportaffärer till över 130 länder.

Läs mer

Sidan publicerades 14 juni 2021