Foto. Ett äldre par med en kvinna som sitter vid ett köksbord och en man som står bakom och kramar om henne. Båda tittar ner på bordet och ler, i handen håller kvinnan ett papper,

Seniorlägenheter

En seniorlägenhet är en helt vanlig lägenhet med bra läge och tillgänglighet för aktiva äldre. Kommunen sköter tolv seniorlägenheter i Fliseryd och bostadsbolaget Mönsterås bostäder har seniorboende i varje tätort.

Lägenheterna ska vara ett enkelt och bekvämt alternativ för dig som är aktiv och samtidigt önskar ett boende att kunna åldras i. Ett seniorboende och seniorlägenheter ska skapa ett attraktivt, trivsamt och tryggt bostadsområde.

På Mönsterås bostäders webbplats kan du läsa mer om deras seniorboenden och hur du gör att hyra en lägenhet av dem

Tolv seniorlägenheter i Fliseryd

Lägenheterna på Ekåsavägen i Fliseryd är mellan 51-68 kvadratmeter och är antingen på markplan eller en trappa upp på plan 1.

Lägenheterna på markplan har egen ingång och uteplats.

Lägenheterna en trappa upp har ingång via en loftgång som du kommer till från hiss eller trappa. De här lägenheterna har även varsin balkong.

Varje seniorlägenhet har ett eget förråd och det finns en gemensam tvättstuga.

Det finns både enrums- och tvårumslägenheter.

Vem får hyra en seniorlägenhet?

För att hyra en av kommunens seniorlägenheter i Fliseryd behöver du vara 55 år eller äldre. Du får inte ha barn skrivna hos dig på samma bostadsadress.

Du får inte ha några betalningsanmärkningar och vi gör därför en kreditupplysning innan du skriver under hyreskontraktet.

Så gör du för att ställa dig i kö

För att hyra en av våra seniorlägenheter i Fliseryd kontaktar du kommunens fastighetsavdelning. När du skriver upp dig i lägenhetskön kommer vi att fråga efter dina kontakt- och personuppgifter.

När du får ett erbjudande om lägenhet

När en seniorlägenhet blir ledig hör vi av oss till den person som står högst upp i kölistan.

Du kan tacka ja eller nej till erbjudandet när vi hör av oss.

Om du tackar nej tre gånger kommer ditt namn att flyttas längst ner i kölistan.

Sidan granskad 14 februari 2024