Vägskylt med texten

Återbruk

Det som är avfall för dig kan lika gärna vara en resurs för någon annan. Det slängs otroligt mycket fina saker som skulle kunna komma till nytta för någon annan i stället för att bli avfall. Därför är det bra om fungerande och hela saker säljs eller lämnas vidare till någon verksamhet som tar emot begagnade saker, eller till vår återbrukscontainer på avfallsanläggningen Mörkeskog.

Du kan lämna det mesta som hör till hemmet i containern för återbruk, det kan exempelvis vara hela och rena möbler, husgeråd, prydnadssaker, leksaker, cyklar och annan sportutrustning. Däremot tar vi inte emot vitvaror och kemikalier och du lämnar kläder och andra textilier i containern för textilier.

Det är våra samarbetspartners som avgör vilka av de inlämnade produkterna som passar för återbruk eller inte. Därefter säljer de sakerna i sina lokala second hand-butiker.

Du kan såklart alltid prova att sälja din vara själv eller lämna produkter till andra second hand-aktörer, loppisar, auktioner eller grupper på sociala medier för köp/sälj och bortskänkes.

Du får aldrig ta med dig saker som har lämnats till Mörkeskogs avfallsanläggning eller i vår återbrukscontainer. Den som lämnar avfall till oss ska känna sig säker på att det hanteras på ett säkert och miljöriktigt sätt, och inte får nytt liv utan att den ursprungliga ägaren vet om det.

Tips inför ditt besök!

  • Har du barn med dig? Tänk på olycksrisken, håll alltid noga uppsikt om barnen hjälper dig att sortera hos oss!
  • Var uppmärksam på trafiken inne på avfallsanläggningen och visa hänsyn till övriga trafikanter.
  • Om du använder släp när du transporterar avfallet så var noga med att samtliga grindar är stängda när du förflyttar dig mellan fraktionerna.
  • Tänk på att det inte är tillåtet att ta med sig saker från avfallsanläggningen.

Sidan publicerades 19 december 2023