Daglig verksamhet

Du som tillhör personkrets ett och två inom LSS har rätt till en meningsfull sysselsättning genom daglig verksamhet om du inte har arbete eller utbildar dig.

Den dagliga verksamheten syftar till att skapa en meningsfull sysselsättning att gå till i den omfattning som passar dig, där du jobbar i ditt eget tempo och efter din egen förmåga. Du ingår i ett socialt sammanhang ihop med andra eller arbetar mer i enskildhet beroende på behov och önskemål.

Den dagliga sysselsättningen ska ge dig en möjlighet att utvecklas. Det övergripande målet med den dagliga verksamheten är att du ska ha möjlighet att leva som alla andra.

Mönsterås kommun erbjuder både aktiviteter med habiliterande inriktning och med produktionsinriktning.

Ansök om daglig verksamhet

Du gör en ansökan om daglig verksamhet till LSS-handläggare vid socialförvaltningens biståndsenhet.

Så ansöker du om stöd, funktionsnedsättning och LSS

Dagliga verksamheter

Inom den dagliga verksamheten finns det olika enheter och inriktningar.

Aktivitetshuset Måsen

På Måsen arbetar du med en kreativ och skapande inriktning i form av olika hantverk. Inom serviceenheten hjälper du kommunen med en rad olika serviceinsatser, till exempel posthantering och sopsortering.

Kärnebo

I Kärnebo arbetar du på en gård med typiska gårdssysslor bland djuren och ute i naturen. Verksamheten bedrivs utomhus året om och i alla väder.

Legopacken

På Legopacken arbetar du med packjobb och olika företag där du arbetar i industriliknande miljö.

Solhemsgruppen

I Solhemsgruppen arbetar du på äldreboendet Solhem. Här jobbar du tillsammans med en handledare och utför arbetsuppgifter som bland annat städ, tvätt och social samvaro med äldre.

Café Solhem är ett litet Café inne på äldreboendet, här får du vara med att baka, servera och sälja fika till personal och boende på äldreboendet.

Hälsans grupp

I hälsans grupp fokuserar vi på hur vi mår både fysiskt och psykiskt. Vi tränar gympa, styrketräning, mindfulness och yoga. Vi pratar också om vad just du behöver för att må bra i din vardag. Träningen utförs på varje individs nivå.

Arbetsplatsförlagd sysselsättning

I Mönsterås kommun finns det även arbetsplatsförlagd sysselsättning (APS). Verksamheten utformas alltid i samarbete med dig och utgår ifrån en individuell genomförandeplan. På daglig verksamhets enheter finns personal som ger dig det stöd du behöver i aktiviteterna.

Sidan publicerades 23 juni 2021