Entreprenörskap i skolan, ung företagsamhet

Framtidens entreprenörer spelar en avgörande roll för att Mönsterås näringsliv ska kunna fortsätta sin positiva utveckling. Därför jobbar vi på Mönsterås kommun aktivt för att främja ett ökat entreprenörskap bland unga och vi finansierar bland annat Ung Företagsamhet.

Vi behöver prata om företagsamhet redan i skolan – för vi vet att de satsningar vi gör i skolan idag kommer att få positiva effekter i framtiden.

Alla som går på gymnasiet i Mönsterås har möjlighet att driva UF-företag. Ung företagsamhet, UF, ger dig som elev på gymnasiet möjlighet att träna och utveckla din kreativitet, företagsamhet och ditt entreprenörskap. Under ett år får du driva eget företag, med riktiga varor och tjänster, och på så sätt får du en unik erfarenhet och kunskap om företagande.

På det här sättet får du lära dig allt om företagande, från idé till driften av företaget samt avveckling. Till din hjälp finns utbildningsmaterial, dina lärare, minst en rådgivare från näringslivet och medarbetare från Ung företagsamhet.

Att driva UF-företag är en fantastisk erfarenhet som du kommer ha nytta av som entreprenör, som anställd i företag eller i offentlig verksamhet. Ta chansen och testa dina idéer och känslan av att förverkliga något du brinner för. Kontakta din gymnasielärare eller Ung företagsamhet direkt. Du kan hitta mer information på Ung Företagsamhets webbplats och på Mönsteråsgymnasiets webbplats.

Till webbplatsen Ung Företagsamhet Kalmar län

Till webbplatsen Mönsteråsgymnasiet

Sidan publicerades 21 juni 2021