Vägskylt med texten

Avfallsanläggning

Det är på Mörkeskogs avfallsanläggning du lämnar ditt grovavfall. Det kan röra sig om allt från farligt avfall, möbler, till stora förpackningar. Det kostar inget att lämna grovavfall för dig som är privatperson.

Lämnar du grovavfall som företagare betalar du en avgift som räknas från det första kilot.

Öppettider

Mörkeskogs avfallsanläggning har öppet följande tider.

  • Måndag, kl. 7-18
  • Tisdag, kl. 7-16
  • Onsdag, kl. 7-16
  • Torsdag, kl. 7-18
  • Fredag, kl. 7-16
  • Lördag, kl. 10-14

Avfallsanläggningen är stängd alla röda dagar samt påskafton, pingstafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Sortera ditt avfall så blir det lätt att slänga

Om du redan hemma planerar och sorterar ditt avfall, blir ditt besök på Mörkeskogs avfallsanläggning så smidigt som möjligt. Nedan finns en kortare beskrivning av vad som hör hemma i de olika avdelningarna på avfallsanläggningen. Mer information om hur du sorterar dina sopor hittar du på sopor.nu. På avfallsanläggningen finns en orienteringstavla du kan använda dig av för att planera din körning inne på området.

Vad händer med det som lämnas?

Den största delen av avfallet som du lämnar till Mörkeskogs avfallsanläggning transporterar vi vidare för återvinning. Det avfall som inte kan återvinnas läggs på deponi, till exempel aska, fönsterglas, keramik och asbest. Under deponin finns olika skikt och barriärer som ska hindra farliga ämnen att läcka ut i omgivningen.

Lämna in saker för återbruk

Är några av sakerna som du tänker slänga som fortfarande är hela och fungerar? Då kan du lämna dem i vår container för återbruk. Den töms av Hjulet och Shalom second hand för att där säljas och få ett andra liv.

Du kan lämna det mesta som hör till hemmet i containern för återbruk, det kan exempelvis vara hela och rena möbler, husgeråd, prydnadssaker, leksaker, cyklar och annan sportutrustning. Däremot tar vi inte emot vitvaror och kemikalier och du lämnar kläder och andra textilier i containern för textilier.

Läs mer om återbruk på Mörkeskogs avfallsanläggning

Sidan uppdaterad 19 december 2023