För företag

För dig som äger en företagsfastighet eller har företag som är hyresgäster i fastigheten erbjuder Mönsterås stadsnät olika tjänster, dels rena internetanslutningar men även kapacitetstjänster och svartfiber.

Ta kontakt med Mönsterås stadsnät för mer information om olika lösningar som passar just ditt företag.

Så ansluter du ditt företag till fibernätet

För att ansluta ditt företag till fibernätet beställer du avtalsblanketter från Mönsterås stadsnät.

Mönsterås stadsnät överlämnar beställt antal fiber på en överenskommen punkt. Ibland finns flera företag i samma fastighet. Beroende på hur fastigheten används kan det vara lämpligt att varje företag har en egen anslutning. Det är fastighetsägaren eller det företag som är verksamt i fastigheten som ansvarar för att bygga fastighetsnätet.

Ta reda på vad det kostar att ansluta till fibernätet

Flytta eller montera ner fiberutrustning

Planerar du eller någon av dina hyresgäster att renovera eller måla om och behöver flytta utrustningen för fiberanslutningen? I avtalet för fiberanslutning står det att du som fastighetsägare inte får montera ner utrustningen själv, det gäller även hyresgäster. Detta för att fiberutrustningen är känslig och kan bli skadad.

Om du eller hyresgästen monterar ner utrustningen och råkar skada utrustningen eller kabeln får du som fastighetsägare en faktura för reparationen.

Våra tekniker monterar ner fiberutrusningen mot en kostnad. Kontakta oss för prisinformation.

Sidan uppdaterad 15 oktober 2021