Prinsessan som sades vara ful

Teater, film, scenkonst
Trollmors sagor, prinsessa
Datum

9 mar 2024

Tid

14:00 - 14:40

Plats

Biblioteket i Mönsterås

Prinsen ska komma till slottet för att välja en av de två systrarna att gifta sig med. Prinsessan som sades vara vacker vet att hon blir vald eftersom hon är den vackra. Men, så finns ju den skönheten som kommer av själva livet... En saga om ytlighet och innerlighet. Aktuellt idag när vi i så hög grad fixeras vid det yttre. Är det inte vårt inre som vill växa och komma i blomning?

Trollmor kommer till er och förvandlar rummet till en grotta!

Föreställningen börjar med ett spännande samtal om troll och människor, vi sjunger en sång och sagan manas fram efter konstens alla regler. Figurerna i berättelsen får liv genom att Trollmor gestaltar dem med teatrala uttryck och effektfull rekvisita.

Det hela är en fantasieggande blandning av berättande, teater, sång, dans och fiolspel. Föreställningen är tänkt att stimulera såväl vuxna som barn att själva hitta på berättelser, spela teater och bli nyfikna på vårt rika kulturarv.

Mer om musikteatern på Riksteater Mönsterås webbplats

Konstnärligt team

Åse Alexanderson

Producent

Trollmors Sagor

Datum och tid

Datum: 9 mars 2024
Tid: 14:00
Längd: 40 minuter
Plats: Mönsterås Bibliotek, Mönsterås

Biljetter

Gratis föreställning, biljetter delas ut innan föreställningen så länge platserna räcker. Köbildning gäller. Bidrag till teaterföreningen tas tacksamt emot.

Datum och tid

9 mar

14:00 - 14:40