Höga energikostnader? Ta kontroll - ta bort - effektivisera!

Dagens el- och energipriser gör att många företag snabbt behöver ta till åtgärder för att hålla sina kostnader nere. Vad kan göras direkt och vilken hjälp finns att få? Energikontor Sydost bjuder in till ett webbinarium med fokus på energieffektivisering, elpris, elanvändning och egenproducerad el.

Louise Ödlund, prefekt och professor på Linköpings universitet, ger en bild av aktuellt energiläge och varför vi har hamnat i en akut energikris.

Förmiddagen bjuder också på råd och tips på vad du som företagare kan göra här och nu för att minska energianvändningen och hålla kostnaderna nere och vilka möjliga finansiella stöd som finns att söka för ditt energiarbete.

För: Webbinariet riktar sig främst till små och medelstora företag, men alla som är intresserade är välkomna att delta. Sprid gärna inbjudan till fler!

När och var: 21 oktober, klockan 09.00-11.00, online.
Anmäl dig via den här länken senast den 18 oktober.

Program

09.00 Inledning – Kerstin Eriksson, Energikontor Sydost
09.10 Varför är vi där vi är idag och vad gör vi åt det – Louise Ödlund, Linköpings universitet
09.55 Energikontor Sydosts stöd till små och medelstora företag – Roger Gunnarsson, Energikontor Sydost. Erbjudande till företag att gå med i nätverk – Lena Eckerberg, Energikontor Sydost
10.15 Vilka finansieringsstöd finns att söka? – Jennifer Carlsson, ALMI Kronoberg
10:30 Frågor och kommentarer från deltagarna. Vilka erfarenheter kan du som företagare dela med dig av?
11:00 Avslut

Webbinariet arrangeras av Energikontor Sydost med stöd av Region Kalmar län, Region Kronoberg och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

 

Datum och tid

21 okt -

09:00 - 11:00