Arbetsmarknadsenheten Hjulet

Hjulet tillhör Arbetsmarknadsenheten i Mönsterås kommun. Vi arbetar för att ge arbete och sysselsättning till människor som står utanför arbetsmarknaden och för att så snart som möjligt komma ut i egen försörjning. 

Butik

I vår butik har vi försäljning av begagnade varor och möbler. Innan de kommer ut i butiken arbetar vi också med sortering, rengöring och prismärkning av varorna. Butiken är en kontantfri butik där du använder kort för att betala.

Läs mer om butiken Hjulet.

Entreprenad

På Hjulet finns flera entreprenadstjänster:

  • Vi hämtar möbler och lösöre vid förfrågan som lämnas till försäljning i butiken. Vi gör alltid en bedömning av varorna innan vi tar emot dem.
  • Vi kör mattransporter till förskolorna som finns centralt i Mönsterås.
  • För dig som är över 67 år eller har en funktionsvariation har vi även möjlighet att hjälpa till med fönsterputsning, trädgårdsarbete, snöskottning eller enklare städning.

Verkstäder

I Hjulets träverkstad utför vi olika träarbeten som till exempel slipning, fräsning, sågning eller hyvling. Vi gör även målning, lackning och betsning. I första hand renoverar vi de möbler som ska säljas men vi tar även emot andra beställningar från privatpersoner.

I andra verkstäder reparerar vi begagnade cyklar som vi sedan säljer. Vi testar och demonterar elektronik.

Uthyrning

Hos Hjulet kan du hyra stolar och bord till ditt kalas eller tillställning.

Sidan uppdaterad 7 juni 2022