Arbetsmarknadsenheten Hjulet

Hjulet tillhör arbetsmarknadsenheten i Mönsterås kommun. Hjulet är en arbetsplats för individanpassad arbetsträning i form av praktik eller arbetsmarknadsanställning, som ger arbete och sysselsättning till dig som står utanför arbetsmarknaden för att du så snart som möjligt komma ut i egen försörjning. 

Entreprenad

På Hjulet finns flera entreprenadstjänster:

  • Vi hämtar möbler och lösöre vid förfrågan som lämnas till försäljning i butiken. Vi gör alltid en bedömning av varorna innan vi tar emot dem.
  • Vi kör mattransporter till förskolorna som finns centralt i Mönsterås.
  • För dig som är över 67 år eller har en funktionsvariation har vi även möjlighet att hjälpa till med fönsterputsning, trädgårdsarbete, snöskottning eller enklare städning.

Fixartjänst

Fixartjänst är en kostnadsfri service för att förebygga fallolyckor i hemmet. Tjänsten vänder sig till dig som är över 67 år eller har en funktionsvariation.

Ring Fixartjänst om du behöver hjälp med att byta glödlampor, gardiner och batterier i brandvarnare. Eventuell materialkostnad står du själv för.

Butik

Hjulets butik har försäljning av begagnade varor och möbler. Innan de kommer ut i butiken arbetar vi också med sortering, rengöring och prismärkning av varorna. Butiken är en kontantfri butik där du använder kort för att betala.

Läs mer om butik Hjulet.

Verkstäder

I Hjulets träverkstad utför vi olika träarbeten som till exempel slipning, fräsning, sågning eller hyvling. Vi gör även målning, lackning och betsning. I första hand renoverar vi de möbler som ska säljas men vi tar även emot andra beställningar från privatpersoner.

I andra verkstäder reparerar vi begagnade cyklar som vi sedan säljer. Vi testar och demonterar elektronik.

Uthyrning

Hos Hjulet kan du hyra stolar och bord till ditt kalas eller tillställning.

Sidan uppdaterad 30 januari 2023