Feriepraktik

Under sommarmånaderna erbjuder Mönsterås kommun ungdomar som har slutat årskurs 9 till årskurs 3 på gymnasiet feriepraktik.

Genom feriepraktiken får du möjlighet till tre veckors praktik i någon av våra verksamheter. Du får både nyttiga arbetslivserfarenheter, meriter till ditt CV och, om du gör ett bra jobb, bra referenser inför framtiden.

För att vi ska kunna ge dig feriepraktik behöver du vara folkbokförd i Mönsterås kommun, det vill säga att du har din adress och får din post i kommunen, samt att du går på eller ska börja på en gymnasieskola.

Vår ambition är att alla som söker ska få en plats, lyckas vi inte med det kommer vi att använda oss av lottning till platserna.

Det är viktigt att du söker i tid och svarar på mailet du får om du vill ha platsen. Ansökningsperioden är mellan 20 februari till 26 mars.  Ansökningar som kommer in efter 26 mars kommer ej att behandlas.

Feriepraktik är på sex timmar per dag under en period på tre veckor. Du kan ange vilken arbetsplats och under vilken period du vill jobba. Du kan bara jobba en period. Följande perioder finns:

  • Period 1: vecka 25-27.
  • Period 2: vecka 28-30.
  • Period 3: vecka 31-33.

Du ska inte ha något annat sommarjobb under denna tid. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att ha ett arbete att gå till.

Ansökan för feriepraktik är stängd.

Sidan uppdaterad 13 januari 2023