Feriepraktik

Under sommarmånaderna erbjuder Mönsterås kommun ungdomar som går på gymnasiet i årskurs 1 till 3 sommarpraktik.

Genom sommarpraktik får du möjlighet till tre veckors praktik i någon av våra verksamheter. Du får både nyttiga arbetslivserfarenheter, meriter till ditt CV och, om du gör ett bra jobb, bra referenser inför framtiden.

För att vi ska kunna ge dig sommarpraktik behöver du vara folkbokförd i Mönsterås kommun, det vill säga att du har din adress och får din post i kommunen, samt att du går på en gymnasieskola.

Sommarpraktik

På grund av pandemin kommer de platser vi kan erbjuda i stort sett vara trädgårdsarbete exempelvis gräsklippning och rensning av ogräs. Några andra platser kommer också förekomma.

Vår ambition är att alla som söker ska få en plats, lyckas vi inte med det kommer vi att använda oss av lottning till platserna.

Det är viktigt att du söker i tid och svarar på mailet du får om du vill ha platsen.

Sommarpraktiken är på sex timmar per dag under en period på tre veckor. Du kan ange vilken arbetsplats och under vilken period du vill jobba. Du kan bara jobba en period. Följande perioder finns:

  • Period 1: vecka 24-26.
  • Period 2: vecka 27-29.
  • Period 3: vecka 30-32.

Du ska inte ha något annat sommarjobb under denna tid. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att ha ett arbete att gå till.

Sidan publicerades 28 juni 2021