Stort intresse för den nya starta eget-kursen

2023-09-22

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Under hösten har Mönsterås kommun tillsammans med Atrinova affärsutveckling och Hultsfred, Högsby och Vimmerby kommuner tagit fram ett nytt koncept för starta eget-kurs. Kursen arrangeras i hybridformat med både fysiska och digitala träffar. Från Mönsterås kommun deltar åtta personer.

Kursens första tillfälle arrangerades på plats i respektive kommun, där deltagarna fick information om kommunernas stödfunktioner och inspiration från lokala företagare. Deltagarna fick också möjlighet att ställa frågor och nätverka med varandra.

– Det är roligt att se att vi har så många deltagare och kreativa och inspirerande affärsidéer i kommunen. Och det är så värdefullt att våra lokala företagare vill vara med och berätta som sin resa och sina utmaningar kring att vara egenföretagare, och att de sluter upp för att stötta nya entreprenörer, säger Cecilia Drehmer, näringslivschef.

De följande tre kvällarna kommer arrangeras som digitala föreläsningar där deltagarna lär sig mer om hur man startar företag, företagets ekonomi, marknadsföring och hur man hittar sin kund.

– Att gå en starta eget-kurs är ett utmärkt sätt att förbereda sig och få information om vad det innebär att driva företag. Nya företag är viktiga för att regionen ska växa och må bra säger Katharina Hultgren, verksamhetsledare på Atrinova affärsutveckling.

Starta eget-kursen är till för personer som vill få mer kunskap om företagande och få hjälp att utveckla sin affärsidé till ett eget företag.

Sidan publicerades 22 september 2023