Snart startar idrottsskolan igång – anmälan öppen

2023-08-14

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Under hösten 2023 och våren 2024 startar Mönsterås kommun en idrottsskola tillsammans med RF-SISU Småland och Mönsterås skytteförening. Barn och ungdomar födda 2010–2013 kan vara med i idrottsskolan, där de får prova på olika idrotter i olika föreningar.

Onsdagen den 6 september går startskottet för årets idrottsskola.

Du som är vårdnadshavare till ett barn född 2010-2013 har i dagarna fått en inbjudan till idrottsskolan. Där finns mer information och länk för anmälan. Sista anmälningsdag är den 26 augusti.

Tanken är att barnen är med och provar olika idrotter, oavsett om man testat idrotten tidigare eller inte. Förhopp­ningen är att barnen ska hitta en eller flera idrotter som passar dem, så att de vill fort­sätta att idrotta och delta i föreningslivet, och får en bra grund som leder till ett livslångt intresse för rörelse och idrott.

Idrottsskolan håller till i olika idrotts- och förenings­lokaler runt om i kommunen. Den hålls en gång i veckan, på onsdagar. Barnen provar respektive idrott vid 2-3 tillfällen. Bland aktiviteterna i idrottsskolan finns bland annat boule, orientering, golf, frisbee, handboll och mountainbike.

Här finns mer information och anmälningslänk till idrottsskolan

Sidan publicerades 14 augusti 2023