Parkskolans årskurs 8 nära pallen på Yrkeskampen!

2023-05-26

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Stort grattis till klass 8C på Parkskolan som efter en fin insats och hårt arbete i finalen hamnade på en fjärdeplats bland landets 560 deltagande åttondeklasser.

Klassen tog sig till den stora nationella finalen via en webbtävling. Finalen ägde rum i Helsingborg den 10 maj och inleddes med en delfinal där de 15 skolklasser som tagit sig dit tävlade i fem grenar:

  • Bäddning av säng för hotell.
  • Spänna fast en farmartank på att släp med hjälp av spännband.
  • Artbestämma blommor.
  • Flytta grus med en grävskopa där den som körde inte såg något.
  • Klä på en skyltdocka.

Parkskolans klass 8C vann sin delfinal med en tid på ungefär 25 minuter, och med mycket liten marginal kvalade de tyvärr inte in till den slutgiltiga finalen. Utan hamnade på en mycket hedrande fjärdeplats.

– Som klassföreståndare är jag mycket stolt över deras insats och glad över att de gjort detta tillsammans som en klass. Hela klassen har jobbat hårt med att skaffa sponsorer och få ihop pengar för att alla skulle kunna åka med, säger Elin Jonsson, klassföreståndare i 8C i Parkskolan.

Tävlingen Yrkeskampen arrangeras årligen av WorldSkills Sweden och handlar om att öka kunskapen för olika yrken och få fler att välja yrkesutbildningar på gymnasienivå. Genom praktiska moment får eleverna prova på olika yrken på ett roligt och inspirerande sätt.

Bra jobbat klass 8C och stort grattis!

Sidan publicerades 26 maj 2023