Nu kan föreningar anmäla aktiviteter till sportlovet vecka 8

2022-01-13

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Har er förening planerat att ha några aktiviteter under sportlovet? Vi vill gärna veta det så snart som möjligt. Alla föreningar som ordnar aktiviteter får ett bidrag på 1000 kronor.

Aktiviteterna kommer att presenteras i sportlovsprogrammet som ges till alla elever i Mönsterås kommun. Sportlovsprogrammet skickas också ut till vårdnadshavare, samt publiceras på kommunens webbplats.

Lovaktiviteterna ska vara för barn och unga i åldrarna 6-18 år och ge dem stimulans och personlig utveckling. De ska stimulera både flickors och pojkars deltagande, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika sociala bakgrund. De ska genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande. Det vore roligt om våra barn och ungdomar får många olika aktiviteter att välja på!

Anmäl din förenings aktiviteterFyll i alla uppgifter så detaljerat som möjligt. Det är extra viktigt att kontaktuppgifterna till aktiviteten stämmer, och var aktiviteten äger rum.

Sista dag att anmäla aktiviteter till sportlovsprogrammet är den 30 januari.

Boka en sporthall eller idrottsplats för er aktivitet

Kultur- och fritidsförvaltningen har ”nolltaxa”* och är gratis för alla sportlovsaktiviteter arrangerande av föreningar. När ni kontaktar hallbokningen så anger ni att det är en sportlovsaktivitet. Hallarna och idrottsplatserna står till förfogande hela dagarna, från klockan 8 till 22, men redan bokade träningar ligger fast.

Föreningen måste göra en bokning separat direkt till hallbokningen, senast 7 dagar innan aktivitet.

Boka idrottsanläggning

Bokning på vardagar klockan 8-17 kan inte göras i webbokningen, utan görs via mejl eller telefon.

Sportlovsbidrag

Alla föreningar som ordnar aktiviteter under veckan kommer att få ett bidrag på 1000 kronor. För äldre ungdomar som är villiga att hjälpa till kan det här vara ett utmärkt tillfälle för dem att tjäna en liten peng samtidigt som de får erfarenhet av ledarskap.

Följ allmänna råd och rekommendationer

Varje förening ansvarar för att aktiviteten genomförs på ett smittskyddssäkert sätt enligt allmänna råd och rekommendationer från föreningens riksorganisation, Folkhälsomyndigheten, regeringen och Region Kalmar län som gäller vid tidpunkten.

Naturligtvis följer vi utvecklingen av smittspridning och restriktioner, och om hårdare restriktioner presenteras än de som gäller vid publiceringen av denna nyhet kan sportlovsaktiviteterna behöva ställas in.

Sidan publicerades 13 januari 2022