Lägesrapport snöröjning och halkbekämpning

2021-12-06

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Det är ett tufft läge i trafiken och på våra vägar just nu! Under söndagen och natten till idag, måndag, har vi sandat och halkbekämpat alla våra vägar, gångvägar, cykelbanor, skolor och fastigheter. Under veckan kommer vi att fylla på med sand efter väderlek där det fortfarande är halt.

De senaste dagarna har det varit väldigt omväxlande väder med först snö sedan varmare grader och regn, sedan kyla och halka och nu mer snö igen. Vi har en del modd och som har frusit på senaste dygnen och ställer till besvär, och en del snövallar som smält och sedan frusit under nätterna. De isiga vägarna smälter under dagarna och fryser på när solen går ner. Sammantaget är det väldigt halt på vägar och gång- och cykelbanor.

Dessutom har stora mängder nederbörd gjort att vallar byggds upp på gatorna. Dessa är svåra att flytta nu när det är kallt vilket gör att vägarna blir smala och svårframkomliga.

Det besvärliga väglaget kommer tyvärr att fortsätta under veckan – så vi måste alla ta det försiktigt och köra lugnt i rådande halka.

Sidan publicerades 6 december 2021