Kommunens snöröjning och halkbekämpning pågår för fullt

2021-12-02

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Just nu snöar det mycket i stora delar av kommunen, och snöröjning pågår sedan gårdagen. Prognosen framåt visar kallare temperaturer och därmed halka.

Vi är igång och snöröjer gator och vägar, men det ihållande snöfallet har gjort att vi inte har hunnit överallt än. Under dagen har snöfallet fortsatt tillsammans med och friska vindar, och våra snöröjare jobbar på enligt den prioriteringslista vi har för snöröjning.

Skola, vård och omsorg och andra samhällsviktiga verksamheter kommer före till exempel bostadsgator, som många ofta hör av sig till oss om. Alla områden har röjts en gång, och vi röjer nu varv nummer två under eftermiddagen och kvällen.

Under kvällen och natten väntas lägre temperaturer. Efter att vi röjt undan snön kommer vi att gå över till att bekämpa halkan som väntas när blöta och snöiga vägbanor fryser på.

Du som behöver lämna meddelande eller har frågor om snöröjning och halkbekämpning kan ringa vår snöröjningslinje.

Detta kan du hjälpa till med!

Tillsammans kan vi hjälpa till att öka framkomligheten och undvika bekymmer som kan komma med snö och halka.

  • Håll undan snön framför postlådor och sopkärl, det gör att du både kan få hem det du kanske beställt på nätet och underlättar sophämtning.
  • Hålla trottoarer och gångbanor utanför din fastighet snö- och halkfria.
  • Skotta inte ut snö från tomten ut på gatan.
  • Undvik att skotta upp snö på elskåp med mera. Om det blir strömavbrott så försvårar det för servicepersonal att fixa både el- och bredbandsuppkopplingar.

Tack för hjälpen – och kom ihåg att ta det försiktigt i biltrafiken eller när du cyklar och går.

Sidan publicerades 2 december 2021