Ingela bland topp 40 av de 45 000 nominerade till årets bästa lärare

2022-10-12

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Ingela Holm som arbetar som lärare på Ljungnässkolan i Mönsterås kommun nominerades till priset årets lärare i kommuner i Lärargalans årliga tävling. På tisdagen den 10 oktober gick galan av stapeln och Ingela placerade sig som topp 40 av de över 45 000 nomineringar som kommit in.

Det är hennes elever som slutade årskurs sex i våras och nu gått över till högstadiet som har nominerat henne.

– Jag är stolt som en tupp över att några tagit sig tid att fylla i nomineringsanmälan och att jag fick uppleva denna fantastiskt magiska kväll på plats, bara det gör att man känner sig som en vinnare! Och det var fantastiskt känslosamt att höra flera kändisar på plats berätta om sina minnen av sina bästa lärare och att känna all den kärlek som strömmade genom lokalen. Läraryrket är väl värt att prisas, säger Ingela.

Lärargalan är en organisation som uppmärksammar förebilder inom läraryrket. Elever på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet kan skicka in nomineringar med motiveringar till Lärargalans priser. En jury analyserar nomineringarna och kvalitetssäkrar lärarna innan en slutlig vinnare koras. Under året har över 45 000 elever runt om i landet nominerat, just för att deras fantastiska lärare ska vinna.

Du kan läsa mer om Lärargalan här

Sidan publicerades 12 oktober 2022