Här är årets juldekorationer i kommunen

2022-12-01

Tidigare under hösten beslutade kommunen att begränsa årets julbelysning som en konsekvens av det rådande energiläget och risken för elbrist i vinter, precis som många andra kommuner. Många har frågor och synpunkter kring julbelysningen, och några har själva bidragit med kreativa lösningar för att sprida julstämning.

– Julen är en högtid då vi egentligen vill sprida ljus och glädje. När alla i samhället uppmanas minska sin elförbrukning så behöver vi i kommunen också ta vårt ansvar och föregå med gott exempel. Vi har försökt hitta en rimlig balans i detta och hoppas att alla kommuninvånare har förståelse för kommunens initiativ, säger Annette Elmgren-Pettersson, teknisk chef.

I Mönsterås, Fliseryd och Blomstermåla finns de traditionella stora julgranarna med belysning. I Ålem och Timmernabben har vi satt ut juldekorationer utan belysning: en julklapp i Ålem och en granrisklädd julbock i Timmernabben. Dessutom har vi förstått att julbelysningen i rondellen i Mönsterås varit saknad, så här kompletterar vi med en liten barrskog med juldekorationer idag torsdag efter att en ensam liten tall mystiskt och skämtsamt dykt upp tidigare i veckan.

I år tänds däremot inte ljusslingorna i träden längs Storgatan och på torget i Mönsterås, eller ljuskloten längs Åsevadsgatan i Mönsterås.

Granrisklädd julbock i Timmernabben

Julklapp i Ålem

Julgran i kyrkparken i Mönsterås

Julgran utanför kyrkan i Fliseryd

Julgran utanför Folkets hus i Blomstermåla

Julgranar i rondellen i Mönsterås

Sidan publicerades 1 december 2022