Här är årets juldekorationer i kommunen

2022-12-01

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Tidigare under hösten beslutade kommunen att begränsa årets julbelysning som en konsekvens av det rådande energiläget och risken för elbrist i vinter, precis som många andra kommuner. Många har frågor och synpunkter kring julbelysningen, och några har själva bidragit med kreativa lösningar för att sprida julstämning.

– Julen är en högtid då vi egentligen vill sprida ljus och glädje. När alla i samhället uppmanas minska sin elförbrukning så behöver vi i kommunen också ta vårt ansvar och föregå med gott exempel. Vi har försökt hitta en rimlig balans i detta och hoppas att alla kommuninvånare har förståelse för kommunens initiativ, säger Annette Elmgren-Pettersson, teknisk chef.

I Mönsterås, Fliseryd och Blomstermåla finns de traditionella stora julgranarna med belysning. I Ålem och Timmernabben har vi satt ut juldekorationer utan belysning: en julklapp i Ålem och en granrisklädd julbock i Timmernabben. Dessutom har vi förstått att julbelysningen i rondellen i Mönsterås varit saknad, så här kompletterar vi med en liten barrskog med juldekorationer idag torsdag efter att en ensam liten tall mystiskt och skämtsamt dykt upp tidigare i veckan.

I år tänds däremot inte ljusslingorna i träden längs Storgatan och på torget i Mönsterås, eller ljuskloten längs Åsevadsgatan i Mönsterås.

Granrisklädd julbock i Timmernabben

Julklapp i Ålem

Julgran i kyrkparken i Mönsterås

Julgran utanför kyrkan i Fliseryd

Julgran utanför Folkets hus i Blomstermåla

Julgranar i rondellen i Mönsterås

Sidan publicerades 1 december 2022