Framgångsrik samverkan mellan näringsliv och skola fortsätter

2022-12-21

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.


Teknikcollege nära samarbete med näringsliv, Industrins ostkustcentrum, IOC, och kommunen är en framgångsfaktor både för att stärka samverkan med näringslivet ihop med skolan, men också för att möta kommande kompetensbehov lokalt.

Under året har Teknikcollege, Mönsterås kommun, IOC och det lokala näringslivet tillsammans anordnat flera aktiviteter för att utveckla Mönsteråsgymnasiet. En av aktiviteterna under året där vi gemensamt välkomnade eleverna till Elmia Subcontractor, både för att ge eleverna möjligheter att knyta kontakter och få större inblick i teknikbranschen. Vi har dessutom funnits på plats vid bluesfestival, höstmarknad och framtidsmässa.

Aktiviteterna är en betydelsefull del i hur skola och företag samverkar för ökad attraktionskraft och kvalité på teknikutbildningar. Arbetet fortsätter under 2023, och är ditt företag intresserad av att vara delaktig i exempelvis samverkan med IOC eller har goda idéer kring hur samverkan mellan näringsliv och skola kan utvecklas är du välkommen att höra av dig.

Sidan publicerades 21 december 2022