Förskolan Eken är månadens förskola

2021-09-03

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Sedan flera år tillbaka arbetar hela kommunen, från förskola till gymnasium och Komvux, med konceptet Utmanande Lärande. Med detta arbete har förskolan Eken blivit månadens förskola i Förskoleforum.

I konceptet Utmanande lärande ger vi vår förskole- och skolpersonal ännu fler verktyg att arbeta utvecklande med, både i sitt eget lärande och för barnen och eleverna. Förskolan och skolan ska vara en miljö som präglas av nyfikenhet och utforskande.

En del av Utmanande lärande går ut på att utmana barnen och eleverna med lite svårare uppgifter än de är bekväma med för att öka motivationen och därmed öka deras kunskaper. Nyckelorden är utmaning, dialog och gensvar.

– Grundtanken är att arbeta i sin utvecklingszon, och bli utmanad lagom mycket i den, berättar Anna Dejeborn Holmes, förskollärare på förskolan och fortsätter. På Ekens förskola är uttrycket ”Jag kan inte än, men jag kan om jag tränar” vanligt. Just det lilla ordet än pekar på det förhållningssätt som genomsyrar verksamheten, att med träning utvecklas lärandet.

Läs hela artikeln på forskoleforum.se

Vad är Förskoleforum?

Förskoleforum är ett kompetensutvecklingsforum för personal som arbetar inom förskola.

Sidan publicerades 3 september 2021