Dags för föreningar att söka medel för årets sommarlovsaktiviteter

2022-05-04

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Alla ideella föreningar i kommunen kan söka medel för att utveckla och genomföra sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar – och nu är det dags för ansökan inför årets sommarlov.

Mönsterås kommun ger bidrag till föreningar varje år för att stimulera att de ordnar aktiviteter för barn och ungdomar under sommarlovet, liksom på sportlovet. Det är en del av kommunens folkhälsoarbete, där vi tillsammans med föreningslivet erbjuder en mängd roliga, och viktiga, sommarlovsaktiviteter för unga och barn.

I dagsläget får godkända ansökningar ett fast belopp om 1000 kronor per aktivitet och dag, men vid många ansökningar kan vi behöva fördela bidragen på annat sätt. Vissa år tillkommer medel i form av statsbidrag, och då kan vi justera ersättningsnivån uppåt.

Sommarlovsaktiviteterna ska:

  • vara kostnadsfria för barn och unga i den åldersgrupp som föreningen väljer att ordna aktiviteten för.
  • genomföras så att alla barn behandlas lika vad gäller tillgång och deltagande. Därför får heller ingen behovsprövning göras av de barn som deltar i aktiviteterna.
  • genomföras mellan den 17 juni och 22 augusti, när sommarlovet är.

Sommarlovsaktiviteterna kommer att presenteras i ett sommarlovsprogram som delas ut till alla elever i grundskolan och deras vårdnadshavare, samt på kommunens webbplats och mötesplatser för ungdomar.

Så ansöker du

Föreningen ska skicka in ansökan och underlag senast måndag 16 den maj.

Sidan publicerades 4 maj 2022