Dags att söka feriepraktik till sommaren!

2023-02-20

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Nu kan du som är född mellan 2004 och 2007 och är folkbokförd i kommunen söka feriepraktik hos oss. Senast den 26 mars vill vi ha din ansökan.

Genom feriepraktiken får du möjlighet till tre veckors praktik i någon av våra verksamheter. Du får både nyttiga arbetslivserfarenheter, meriter till ditt CV och, om du gör ett bra jobb, bra referenser inför framtiden.

För att vi ska kunna ge dig feriepraktik behöver du vara folkbokförd i Mönsterås kommun, det vill säga att du har din adress och får din post i kommunen, samt att du går på eller ska börja på en gymnasieskola.

Vår ambition är att alla som söker ska få en plats, lyckas vi inte med det kommer vi att använda oss av lottning till platserna.

Sök feriepraktik mellan 20 februari till 26 mars

Ansökningsperioden är mellan 20 februari till 26 mars.  Det är viktigt att du söker i tid och svarar på mejlet du får om du vill ha platsen. Ansökningar som kommer in efter 26 mars kommer ej att behandlas.

Skicka in din ansökan via webbplatsen sommaramea.se, länken öppnas i nytt fönster

Feriepraktik sex timmar per dag i tre veckor

Feriepraktik är på sex timmar per dag under en period på tre veckor. Du kan ange vilken arbetsplats och under vilken period du vill jobba. Du kan bara jobba en period. Följande perioder finns:

  • Period 1: vecka 25-27.
  • Period 2: vecka 28-30.
  • Period 3: vecka 31-33.

Du ska inte ha något annat sommarjobb under denna tid. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att ha ett arbete att gå till.

Sidan publicerades 20 februari 2023