Branden vid Cedergrens utanför Fliseryd är under kontroll

2022-06-10

Den här nyheten är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Branden som startade under morgonen vid Cedergrens utanför Fliseryd är under kontroll. Släckningsarbetet fortsätter i annan form eftersom det inte längre finns någon spridningsrisk och tidigare insatser gett gott resultat.

Räddningstjänsten har under dagen begränsat branden och minskat spridningsrisken genom intensivt släckningsarbete både från luften och från marken. Insatsen där räddningstjänsten med hjälp av en grävmaskin arbetat sig in mot brandhärden har givit ett gott resultat och släckningsarbete pågår vid och omkring härden. Just nu pågår även arbete med att stärka upp konstruktionerna för strömförsörjningen till de andra stallarna.

Släckningsarbetet avslutas inte för att branden är under kontroll och räddningstjänsten är på plats under kvällen och natten för att fortsätta arbetet och hålla begränsningslinjen.

– Jag vill rikta ett stort tack till räddningstjänsten både i vår egen kommun och i våra grannkommuner som snabbt kom till vår hjälp. Jag är mycket imponerad av deras insats. Tack vare deras beslutsamma arbete har skadorna kunnat begränsas. Samtidigt är naturligtvis branden en tragedi som orsakat mycket djurlidande och ett hårt slag mot familjeföretaget Cedergrens. Nu återstår att vi hjälps åt för att ta hand om brandens konsekvenser, säger Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Mer information

Räddningstjänstens presstelefon
Tel. 0499-171 15

Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande
Tel. 0499-171 01

Sidan publicerades 10 juni 2022