Vuxen och två barn går uppför sluttning bland stenar

Boka idrottsanläggning

Samtliga sporthallar hyrs ut till föreningar och organisationer samt, i mån av lediga tider, till privatpersoner och företag.

Sporthallar och gymnastikhallar bokas genom en webbokning. I bokningssystemet ser du vilka tider som är lediga och när du kan göra din bokningsförfrågan.

Tänk på att hallar alltid bokas i mån av tid, och att alla förfrågningar på bokningar gäller först när du fått tillbaka en bekräftelse från fritidskontoret. Observera även att vi har en handläggningstid på 7 dagar från det att förfrågan inkommit till oss.

Webbokningen är öppen från slutet av augusti till slutet av april.

Boka idrottsanläggning

Terminstider

Sporthallarna delas upp i höst- och vårtermin. Höstterminen startar från första veckan i september, vårterminen slutar sista veckan i april. Vissa gymnastikhallar är öppna under sommarhalvåret.
Ansökan om nya terminstider lämnas in senast 31/5 och avser då hösttermin och vårtermin kommande säsong.
Ansökan görs genom följande e-tjänst: https://minasidor.monsteras.se/oversikt/overview/29

Hallarna är stängda vid jul-, nyår- och påskhelgerna. Exakta datum står i webbokningen.

Bokning under lov och sommar

Under tider för skolornas lov samt sommarhalvåret kan föreningar som spelar på helplansmått som till exempel handboll, innebandy och basket har möjlighet att hyra Parkhallarna (A-hall för handboll och B-hall för innebandy och basket), Krungårdshallen samt sporthallen i Fliseryd.

Övriga föreningar och privatpersoner kan hyra följande gymnastikhallar: Alsteråhallen i Ålem, Ljungnäshallen i Mönsterås och Tillingehallen i Timmernabben.

Under lov och sommar tider har föreningar och privatpersoner bara tillgång till idrottshall och omklädningsrum, ej duschar.

Webbokningen är inte öppen under lov och sommar. Hallarna hyrs bara ut vid förfrågan per telefon eller e-post till hallbokningen.

Under tider för skolornas lov gäller ordinarie ordningsregler och vissa tilläggsregler:

  • Föreningar och privatpersoner håller entrédörrar stängda under uthyrning.
  • Timtaxa gäller under de säsongsstängda tiderna i hallarna.
  • Föreningar och privatpersoner som frångår de ovanställda punkterna stängs omedelbart av från vidare träning under sommaren/lovet. Eventuella utryckningskostnader bekostas av respektive förening eller privatperson.

Sidan uppdaterad 7 september 2022