Dagverksamhet, träffpunkter och aktiviteter för äldre

Mönsterås kommun erbjuder två olika typer av mötesplatser för pensionärer: träffpunkter som är öppna för alla och Solgården där du behöver biståndsbeslut för att delta.

Träffpunkter

Till träffpunkterna är alla välkomna. Här anordnas en mängd aktiviteter flera dagar i veckan. Träffpunkterna bygger på delaktighet av deltagarna och ger goda tillfällen till sociala kontakter och aktiviteter. Hit kan man komma och läsa dagstidningen och ta en kopp kaffe, äta lunch eller bara känna gemenskap med andra.

Läs mer under respektive träffpunkt för information om öppettider och var träffpunkterna finns. Håll även utkik efter affischer på träffpunkternas anslagstavlor där aktuella händelser affischeras.

Solgården

Solgården är kommunens dagverksamhet för personer med demens. För att få komma till Solgården krävs ett biståndsbeslut om dagverksamhet.

Mer information om Solgården

Samarbete med frivilliga

Vi samarbetar även med frivilliga. Dessa är ofta organiserade i någon pensionärsorganisation, Röda Korset, Svenska Kyrkan eller Väntjänst. De gör alla ett ovärderligt arbete för våra medmänniskor.

Vill du också hjälpa till? Ta kontakt med Väntjänsten

Sidan publicerades 15 juni 2021