Dricksvattenkiosk

I Mönsterås kommun finns det en vattenkiosk. Den är i första hand avsedd att säkra tillgången på vatten för entreprenörer verksamma inom kommunen och som tidigare använt brandposterna som tappställe.

Vattenkiosken finns vid vattentornet i Mönsterås. Att tappa vatten från brandposter kan orsaka allt från tryckfall hos fastigheterna i närområdet till föroreningar och missfärgning av vattnet. För att på ett mer kontrollerat sätt kunna tillgodose våra entreprenörers behov av vatten har vi därför byggt vattenkiosken. Arbete med att plombera brandposterna pågår.

Abonnemang för entreprenörer

Du som är entreprenör kan teckna abonnemang för att få tillgång till vattenkiosken. Abonnemanget är kostnads­fritt, du betalar bara per tappad kubikmeter vatten. Tillgången sker via en elektronisk nyckel och tappningen registreras på ditt abonnemang. Det är möjligt att ha flera nycklar per kund.

Teckna abonnemang genom att fylla i ansökan om nyckel till dricksvattenkiosk. Blanketter får du via kundtjänst för vatten och avlopp och renhållning.

Tekniskt vatten

Vattnet i vattenkiosken kallas för tekniskt vatten, inte dricksvatten. Anledningen är att vi inte kan garantera att den som hämtat vatten tidigare har använt ren utrustning.

Brandposter stängda

Vi har påbörjat låsning av befintliga brandposter. Detta för att säkerställa kvaliteten och säkerheten på vattnet till verksamheter och privatpersoner. Brandposterna kommer att plomberas och plomberingen får inte brytas. Undantag gäller för Räddningstjänsten. Brytning av plombering på brandposter kommer att polisanmälas.

Sidan uppdaterad 16 maj 2022