Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Kultur

Kultur

Mönsterås kommun har ambitionen att skapa ett rikt kulturliv för invånare och besökare i alla åldrar. Kommunens kulturverksamhet ska uppmuntra och stimulera ideella krafter, stödja utvecklingen av mötesplatser för kultur och ge möjligheter till möten med den professionella kulturen.

Bibliotek i varje tätort

Den enskilt största verksamheten är kommunens bibliotek. Huvudbiblioteket ligger i Mönsterås och filialer finns i Ålem, Blomstermåla, Timmernabben och Fliseryd. Biblioteken erbjuder ett brett kulturutbud med utlåning av böcker och AV-media, e-utlåning, dagspress, datorer, lokaler för föreläsningar och utställningar med mera. Här finns också Mönsterås Digidelcenter.

Till bibliotekets hemsida och bibliotekskatalogen

Stort ideellt engagemang för kultur

Kulturlivet i kommunen vilar till stor del på ideella krafter. Kulturföreningar, studieförbund och lokala nätverk är viktiga aktörer i det lokala kulturlivet. Kommunens kultur- och fritidsförvaltning samarbetar ofta med dessa vid olika arrangemang och projekt, och stödjer arbetet med bidrag. I kommunen finns flera aktiva hembygdsföreningar och ett stort engagemang för kulturarvet.

Till kommunens evenemangskalender

Kommunen köper också in konst till de offentliga rummen, både i de olika kommunala verksamheterna och till offentliga platser.

Musik- och kulturskola för barn och unga

Musik- och kulturskolans verksamhet engagerar barn och ungdomar som vill lära sig spela, sjunga, dansa, lära sig musikproduktion med mera.

Till musik- och kulturskolan

Senast kontrollerad: 2020-05-29.
 
Snabbval
Snabbval
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier