Fliseryds förskola

Så arbetar vi

Vår vision är att varje elev på Fliseryds skola ska utvecklas och nå sin fulla potential. Trygghet och studiero är något skolan, tillsammans med elever och föräldrar, arbetar aktivt med. Skolan strävar efter att varje elev ska få utvecklas, känna växande glädje och uppleva den tillfredsställelse som det ger att upptäcka och lära sig nya kunskaper.

Sidans innehåll

    Lärare indelade i arbetslag

    Vi har tre arbetslag på Fliseryds skola: ett för förskoleklass till årskurs 2, ett för årskurserna 3 till 6 samt ett för fritids. Vår målsättning är att lärandet ska vara sammanhängande genom alla skolår. Varje dag fokuserar vi på våra kärnvärderingar, vilket innebär att vi utgår från att alla gör sitt bästa, tar ansvar och respekterar varandras likheter och olikheter.

    Satsar på kreativitet

    Vi är en skola som satsar på det kreativa inom flera ämnen såsom bild, NO och musik. Musiken är något som vi håller levande under hela året. Eleverna jobbar med det under lektionerna och sedan framförs deras slutprodukt för hela skolan, såsom exempelvis vårkonsert som framförs av årskurs 3 och 4 samt musikal som årskurs 6 ansvarar för.

    Utmanande lärande och kooperativt lärande

    Fliseryds skola arbetar med utmanande lärande, både för elever och lärare. Kärnan i utmanande och effektiv undervisning är att stödja och utveckla elevernas tänkande, kreativitet och lärande mot högre måluppfyllelse.

    Utmanande lärande är ett arbetssätt som alla grundskolor, och förskolor, i Mönsterås kommun arbetar efter. Varje skola har sitt eget fokusområde. Fliseryds skolans fokusområde är för närvarande utmanande frågeställningar. Fråga oss gärna om det för att få veta mer!

    Fliseryds skola arbetar även med kooperativt lärande, som också har sin utgångspunkt från utmanande lärande. Kooperativt lärande är ett pedagogiskt arbetssätt där eleverna arbetar tillsammans i små grupper eller team för att uppnå ett gemensamt mål eller slutföra en specifik uppgift. I kooperativt lärande arbetar eleverna tillsammans, pratar med varandra och hjälper varandra att lära. Vi tror att eleverna genom att göra detta förstår och kommer ihåg vad de lär sig ännu bättre

    Elevens delaktighet och inflytande

    Alla elever har rätt till inflytande över sin utbildning och sin arbetsmiljö. Genom elevinflytande lär sig eleverna på ett konkret sätt hur demokratiskt beslutsfattande fungerar. Det kan bidra till kunskaper som är nyttiga att ha med sig i livet: att ta ansvar, kommunicera, leda och lyssna på andra.

    Skolan har klassråd och elevråd där representanter från varje klass är med.

    Varje termin bjuder läraren in eleven och hens föräldrar till ett utvecklingssamtal. Här har både föräldrar och elever möjlighet att ta del av och påverka sitt skolarbete.

    Föräldrars ansvar och insyn i skolan

    Som förälder eller vårdnadshavare är du viktig för vår elev. Därför vill vi gärna ha ett nära samarbete och dialog med dig. Du är också välkommen att hälsa på och vara med ditt barn under en dag i skolan. Prata med barnets lärare för att komma överens om en lämplig dag.

    I början av varje läsår bjuder vi in till ett föräldramöte då du möjlighet att träffa lärare och höra hur klassen fungerar.

    Föräldrar och vårdnadshavare bjuds även in till utvecklingssamtal. Detta är ett tillfälle där du får höra hur det går för just ditt barn i skolan. Du träffar lärare och oftast är barnet också med på samtalet.

    Sidan publicerades 8 maj 2025