Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Bo & bygga » Mönsterås stadsnät

Mönsterås stadsnät

Tre tjänster i en sladd - anslut till fibernätet!

Kommunstyrelsen har beslutat att stadsnätet ska prioritera utbyggnad till och i de orter där Telia kopplar ner den fasta telefonin sommaren 2019. Det innebär att vissa tidigare planerade utbyggnader kommer att senareläggas.

För mer information se under respektive ort i menyn till vänster, under Vad gäller för olika områden?

Öppet- och telefontider

måndag

10:00-12:00 och 15:00-16:00

tisdag - fredag

10:00-12:00

Vid driftstörning eller avbrott i din internettrafik - kontakta din tjänsteleverantör.

 

Vanliga frågor och svar

Vi har sammanställt några av de vanligaste frågorna som handlar om fiber och Mönsterås stadsnät. Här hittar du frågor och svar.

Om Mönsterås stadsnät

Stadsnät är en vedertagen benämning på lokala fibernät. Mönsterås stadsnät omfattar inte bara Mönsterås tätort utan i princip hela Mönsterås kommun.

Via Mönsterås stadsnät kan du få olika typer av tjänster. Dessa är av tre huvudtyper: digital-TV, internet och telefoni, och vi brukar därför tala om "tre tjänster i en sladd".

Mönsterås kommun ger nu via Mönsterås stadsnät invånarna ett unikt erbjudande: "Sveriges billigaste fibernätsanslutning". Mönsterås kommun har också mycket höga ambitioner för utbyggnaden av fibernätet i kommunen. Målet är att 95 % av invånarna skall ha möjlighet att ansluta sig år 2020.

Telia ansvarar för den aktiva utrustningen i den publika delen av nätet samt för att det finns ett antal tjänsteleverantörer att välja på inom Mönsterås Stadsnät.

Observera att du som fastighetsägare först måste ansluta din fastighet till Mönsterås stadsnät innan du kan beställa tjänster. Begäran om anslutning ska ske hos Mönsterås kommun. Ytterligare information finns här på webbplatsen.

Tjänsteleverantörer

I dagsläget finns ett flertal leverantörer att välja på för internet, TV och telefonitjänst för dig som är ansluten till Mönsterås stadsnät. Utbud och priser förändras kontinuerligt.

Du kan se vilka leverantörer som finns och vilka tjänster de erbjuder på bredbandswebben.se. Om din adress inte finns med, sök på Jungmansvägen 30, Mönsterås. 

 

KONTAKT

Mönsterås stadsnät, telefon 0499-170 50, enligt telefontiderna:
måndag 10:00-12:00 och 15:00-16:00
tisdag-fredag 10:00-12:00
Skicka e-post

Ekonomiavdelningen, fakturafrågor, telefon 0499-171 44
Skicka e-post

Senast kontrollerad: 2021-04-12.

Mönsterås stadsnät uppdaterar viss äldre fiberutrustning

Är du ansluten till Mönsterås stadsnät? Vi byter nu ut vissa äldre konvertrar i plåt till nyare vita konvertrar i plast. Konvertern är den del av utrustningen som monterad på väggen inomhus, bredvid fiberuttaget.

Det innebär att vår entreprenör från Eltel kommer att besöka dig som har denna typ av äldre konverter för att utföra arbetet.

Du kan alltid be våra entreprenörer legitimera sig. Känner du dig osäker eller har frågor, ring oss på tel. 0499-170 50.

 
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Postadress: [Förvaltning/avdelning] Mönsterås kommun, Box 54, 383 22 Mönsterås
Besöksadress: Kvarngatan 2, Mönsterås
E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00

Om cookies    Om dataskyddsförordningen     Om webbplatsen    Sociala medier