Sommarlovsbiljetter till skolungdomar i Mönsterås kommun

2024-06-10

Även denna sommar satsar Mönsterås kommun på sommarlovsbiljetter till kommunens skolungdomar på högstadiet och gymnasiet. Genom sommarlovsbiljetten får ungdomen möjlighet att lättare ta sig till feriejobb, aktiviteter eller att utforska nya platser i vår kommun men också i övriga länet.

Från den 15 juni till den 18 augusti kan du som till hösten börjar högstadiet eller gymnasiet och du som redan går i gymnasiet årskurs 1-2 resa fritt inom länet med Kalmar länstrafik. Du behöver vara folkbokförd i Mönsterås kommun för att kunna ta del av sommarlovsbiljetten, som är ett resekort.

Kortet ger dig obegränsat antal resor inom länet under sommarlovet. Kortet är personligt och får inte lånas ut.

Hur går utdelningen av busskorten till?

Du som är folkbokförd i kommunen och går på en av våra kommunala skolor får kortet genom skolan. Utdelningen sker senast i vecka 24.

Du som är folkbokförd i kommunen men inte går på någon av våra kommunala skolor får kortet skickat till din folkbokföringsadress. Utskicket sker under vecka 23 och 24.

Aktivera kortet innan du börjar använda det

Du måste aktivera kortet innan du använder det första gången. Det gör du hos Kalmar länstrafik genom deras Mitt konto, kundcenter eller ombord på bussen eller Krösatågen.

Busskortet kan aktiveras från den 15 juni.

Du kan läsa mer om hur du aktiverar busskortet på kalmarlanstrafik.se (sommarlovsbiljett)

Tappat kortet?

Sommarlovsbussbiljetten har en tappa-bort-garanti hos Kalmar länstrafik. För att den ska gälla måste du ha registrerat kortet hos Kalmar länstrafik. Du anmäler att kortet är borttappat genom deras Mitt konto eller kontaktar deras kundtjänst, telefon 010-357 50 00, för att få hjälp.

Sidan publicerades 10 juni 2024