Spännande maträtter bidrar till mer matglädje

2024-12-06

Anna och Peter visar upp skolan matsal under temaveckan Världens mat.

Från Europa och Asien till Nordamerika, under nästa vecka får våra elever och äldre göra en kulinarisk resa över hela världen – geografiskt i fantasin och konkret på tallriken. Det har blivit dags för årets temavecka med Världens mat!

Varje år ordnar vi temaveckor i våra tillagningskök på skolor och omsorgen. Nästa vecka är det dags för årets vecka med tema “Världens mat” och vi gör resor inom Europa, och ända till Asien och Nordamerika.

Vi bjuder våra yngre och äldre på kulinariska rätter från Frankrike, Italien, Libanon, Thailand och Mexiko. Det blir rätter som köfte, bouillabaisse och tinga. Mums!

– Vi vill öka intresset för att testa nya smaker och råvaror, berättar Maria Pedersen, kost- och städchef. Mat ska vara roligt! Inte bara för de som äter hos oss utan även för våra kockar, som genom temaveckorna får möjlighet att utmana sig själva i köket.

Sidan publicerades 6 december 2024