Agnes och Saga tittar på varandra. Bakom dem står texten

Intervju: Bally, vikarie inom äldreomsorg

Somphot Wongphat, eller Bally som han kallas, har arbetat som vikarie i flera år inom kommunens äldreomsorg. Samtidigt som han vikarierar läser han till undersköterska via äldreomsorgslyftet, och får betalt för sin studietid genom ett statsbidrag som Mönsterås kommun har sökt. Vi frågade Bally om hans jobb inom äldreomsorgen och vad det var han fastnade för.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med jobbet är arbetsuppgifterna, kollegorna och tiderna, de passar mig bra.

Varför är det roligt att jobba på särskilt boende och med äldre?

De äldre är härliga och man kan skoja och umgås, till exempel är det en som alltid säger ”Hej, god morgon, gamla gubbe!” varje dag när jag kommer. Man får mycket tillbaka, det ger mig mycket nya erfarenheter och kunskaper.

När du började som vikarie, hur var det att vara ny på jobbet?

Mycket var svårt i början, många av de boende är väldigt sjuka. Man måste ha mycket tålamod men man lär sig mer och mer för varje dag och jobbet är kul. Jag fick mycket stöttning från kollegor när jag började och så frågade jag chefen om jag var osäker eller hade frågor. Man jobbar tillsammans och får alltid fråga saker även när man arbetat i flera år, för de äldres skull och för att det ska bli så bra som möjligt för dem.

Skulle du rekommendera andra att söka jobb inom äldreomsorgen?

Ja, det skulle jag verkligen!

Sidan publicerades 28 februari 2023