Close
Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Google Translate Logotype
Här är du: Mönsterås kommun » Barn & utbildning

Barn & utbildning

Barn- och utbildningsförvaltningen är till för Mönsterås invånare genom att lämna god service och stöd till alla som berörs av våra verksamheter.

Mönsterås kommuns verksamheter för barn och utbildning ska utmärkas av en lugn och trygg tillvaro där lusten att lära ger goda resultat och stora möjligheter att i demokratisk anda möta livets utmaningar.

Våra förhållningssätt för att infria visionen är att

  • barn och elever möts utifrån sina behov och tidigare erfarenheter
  • alla barn och elever kan nå målen, påverka och ta ansvar för sitt lärande
  • rätt personal på rätt plats visar med engagemang, entusiasm och varierande arbetssätt att barn och elever kan utvecklas utifrån sina förutsättningar.

 

Centralskolan

 

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för frågor som rör barn och ungdomar från 1 till 20 års ålder, från förskolan upp till gymnasiet.

 

Vi arbetar även med vuxenutbildning, svenska för invandrare (SFI), högskolecentrum, musik- & kulturskolan samt fritidsgårdsverksamheten.

 

  • Grundskolor för årskurs F-6 samt förskolor, fritidshem och fritidsgårdar finns på varje ort i kommunen.
  • Grundskolor för årskurs 7-9 finns i Blomstermåla och Mönsterås tätort.
  • Särskola finns i Blomstermåla.
  • Gymnasiet, Komvux och Högskolecentrum finns också i tätorten.

 

Kontakt 

Klicka här för att få kontaktuppgifter till personalen på barn- och utbildningsförvaltningen.

Senast kontrollerad: 2016-10-24.

Utmanande lärande

Skolverksamheten i Mönsterås kommun satsar för att utveckla

Under drygt två års tid har James Nottingham engagerats för att lyfta undervisningen inom förskola, grundskola och gymnasium. James Nottingham anses vara en av världens bästa utvecklare vad gäller skolans verksamhetsområde. Han har beskrivits som utbildningsvärldens Zlatan Ibrahimovic. Målet är givetvis elevens bästa och därmed också att förbättra betygsstatistiken. Under våren har verksamheterna dokumenterats och satt upp mål för projektet.

Projektstarten genomfördes i mitten av augusti då samtliga pedagoger inom Mönsterås skolverksamhet samlades för en dag i Kalmarsalen. Där fick de en engagerande föreläsning av James Nottingham och hans kollega Martin Renton.

James Nottingham och Martin Renton

– Det finns inget färdigt koncept, säger James Nottingham. Vi utgår ifrån var ni är nu och tar nästa steg tillsammans för att nå en bit på vägen för att nå vårt mål. Skolan ska vara en miljö som präglas av nyfikenhet och utforskande, säger James Nottingham.

Han förespråkar långsiktigt arbete där lärare blir ledare. Eleverna ska hela tiden utmanas att arbeta med lite svårare uppgifter än de är bekväma med. Nyckelord är utmaning, dialog och gensvar. 

Magnus Sjöstedt står framför kommunhusets entré

Senare under året kommer arbetet att bli mer intensivt genom handledning. Även föräldrarna till eleverna kommer få information om projektet och dess syfte.

Magnus Sjöstedt är skolchef i Mönsterås kommun. Han är övertygad om att projektet kommer att lyfta skolverksamheten inom kommunen och målsättningen är att hela tiden se till elevens bästa.

– Vi hoppas få ut studiemotiverade elever som tror på sig själva, säger Magnus Sjöstedt.

 
Snabbval
Mer information
 
Snabbkommandon: Snabbkommandon[0] Startsida[1] Nyheter[2] Webbplatskarta[3] Sökfunktion[4] Kontakta oss[7] Till sidans innehåll[S]

Mönsterås kommun, Kvarngatan 2, Box 54, 383 22 Mönsterås, E-post: kommun@monsteras.se Telefon: 0499-170 00 Fax: 0499-179 00

Om cookies    Om webbplatsen    Sociala medier