Mönsterås kommun lanserar AI-chattbot för förbättrad service

2024-04-23

Mönsterås kommun har nu lanserat en ny chattbot på vår webbplats. Chatboten drivs av AI-teknik och är utvecklad för att förbättra servicen för dig som besöker vår webbplats.

Mönsterås kommun har sedan en tid tillbaka varit intresserad av att börja nyttja AI i verksamheten och vi lanserar nu en chattbot byggd på modern AI-teknik på vår webbplats. Chatboten ska bidra till att fler hittar svar på sina frågor direkt på webbplatsen. Den kommer på så sätt ge dig en snabbare och mer träffsäker service än webbplatsens vanliga sökfunktion.

Till skillnad från vanliga sökmotorer, som bara letar upp färdiga svar, kan vår chattbot tolka dina frågor och sammanfatta texten på ett intelligent sätt. Den är programmerad och tränad för att förstå och analysera informationen på webbplatsen, så att svaren blir mer relevanta och anpassade till varje fråga. Den kan dessutom förstå och svara dig på många andra språk än svenska.

Vi lanserar chatboten som ett test under maj månad. Det kan finnas vissa felaktigheter i svaren i början men ju mer information Kai tränas på, desto mer lär den sig och desto bättre blir kvaliteten på svaren.

Att du ställer frågor hjälper också oss att förfina och förbättra tekniken vi använder så att AI-chattboten kan utvecklas till en mer tillgänglig, effektiv och användarvänlig tjänst för alla som besöker vår webbplats ska få den information de behöver, när de behöver den.

Sidan publicerades 23 april 2024