Nya parkeringsskyltar ger parkeringsmöjligheter för fler

2024-06-17

För tillfället skyltar Mönsterås kommun om en del parkeringsplatser runt om i kommunen. Omskyltningen ska göra det enklare att se var och när du får parkera samt innebär att flera får parkeringsmöjligheter med ett bättre trafikflöde.

Just nu pågår ett arbete för att skapa bättre trafikflöde och parkeringsmöjligheter i kommunen genom att göra fler platser tidsbegränsade. Var därför uppmärksam på om parkeringsplatsen fått nya skyltar. Tidsbegränsningen och parkeringsövervakningen börjar gälla så snart omskyltningen är klar på platsen.

– Det är viktigt att boende i Mönsterås kommun vet vad som gäller vid parkering och för vår parkeringsövervakning. Vi har fått in en del synpunkter om parkeringsövervakningen under våren, vilket gjort att vi förtydligat informationen för hur man ska parkera på ett korrekt och trafiksäkert sätt, säger Henrik Eriksson, chef på samhällsbyggnadsavdelningen.

Parkeringsövervakningen ska göra att det blir enklare för alla att ta sig fram, att ha goda parkeringsmöjligheter och att fordon inte ska parkera trafikfarligt eller hindra trafikflödet. För att underlätta parkeringsövervakningen används p-skiva på vissa parkeringar.

Förebyggande arbete och god service

En viktig uppgift för parkeringsvakterna är att arbeta förebyggande och att ge en god service till de som bor och vistas i kommunen, till exempel informera om gällande regler och bestämmelser.

Gratis att parkera

Det är gratis att parkera på kommunens parkeringsplatser, men på en del platser är parkeringen tidsbegränsad. Då gäller oftast parkeringsskiva (p-skiva).

P-skivor på tidsbegränsade parkeringsplatser

Parkeringsplatser som är tidsbegränsade är markerade med skylt för parkering och tilläggsskylt för parkeringsskiva samt hur länge du får stå, och mellan vilka tider.

Har du ingen p-skiva kan du få en av parkeringsvakten, eller hämta från receptionen på kommunhuset och turistbyrån i Mönsterås samt vissa affärer. Det går också bra att använda andra p-skivor än kommunens.

Sidan publicerades 17 juni 2024