Vuxen och två barn går uppför sluttning bland stenar

Konst

Konst kan vara både rogivande och stimulerande, samt ge möjlighet till reflektion. Kommunens offentliga konst är till för alla och är ett konstnärligt inslag i människors miljö, som skapar karaktär och sammanhang. Du kan se konstverken i utemiljöer, offentliga byggnader och kommunens verksamheter.

I Mönsterås kommun finns en rad aktiva konstnärer och konsthantverkare med skiftande konstnärliga uttrycksformer.

Kommunen köper in konst till de offentliga rummen, både i de olika kommunala verksamheterna och till offentliga platser. Riktlinjer för inköpen finns i styrdokumentet Offentlig konst i Mönsterås kommun – policy och riktlinjer (2016). Har du frågor kring hanteringen av kommunens konst är du välkommen att kontakta oss på kulturavdelningen.

InfoJee

Du kan få veta mer om den offentliga konsten i appen InfoJee.  Runt om i kommunen hittar du QR-koder, som du skannar och sedan kan läsa eller få informationen uppläst.

Läs mer om InfoJee här.

Konstföreningar och utställningar

I Mönsterås kommun finns ett par lokala föreningar som är aktiva inom områdena konst och konsthantverk. I kommunens föreningsregister hittar du kontaktuppgifter.

Utställningar av varierande slag arrangeras med både lokala, regionala och nationella konstnärer. Aktuella utställningar och konstrundor hittar du i Evenemangskalendern.

Sidan granskad 28 november 2022